joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fonduri europene pentru infrastructura de alimentare cu apă și canalizare din orașul Balș

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare – Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014-2020, Compania de Apă Olt este în curs de accesare de fonduri europene, pentru continuarea investițiilor în reabilitarea și extinderea rețelelor de apă, canalizare și epurare din localitățile care fac parte din operator. Compania de Apă Olt a realizat un studiu de fezabilitate și a cuprins și orașul Balș în acest program.

Potrivit reprezentanţilor CAO, investițiile care vor fi derulate, în următorii ani, în orașul Balș, sunt următoarele: reabilitarea a 17,54 de kilometri rețea de distribuție a apei; reabilitarea a 8.12 kilometri rețea de canalizare; extinderea cu 5,32 kilometri rețea de distribuție a apei potabile; extinderea cu 4,53 de kilometri rețea de canalizare; reabilitarea a 5 foraje; reabilitarea a două Stații de Tratare Apă Potabilă; reabilitarea a două Stații Pompare Apă Potabilă; reabilitarea a două rezervoare de apă, cu un volum de 2.500 de mc; reabilitarea a 3,55 kilometri conductă de aducțiune; construirea a 11 Stații Pompare Apă Uzată; reabilitarea a 6 Stații de Pompare Apă Uzată; construirea unei noi stații de epurare.

Compania de Apă Olt, în calitate de operator regional, este singura entitate care poate beneficia de aceste fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și care poate moderniza întregul sistem public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate din orașul Balș. Scopul nostru este să oferim cetățenilor servicii de cea mai bună calitate. Vrem să devenim o parte importantă a comunității din Balș, iar locuitorii acestui oraș să fie mulțumiți de serviciile noastre”, a declarat directorul general Compania de Apă Olt, Cătălin Ușurelu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că pentru a putea beneficia de investiții cu finanțare europeană în sistemul public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate, orașul Balș a trebuit să devină parte a Companiei de Apă Olt.

Compania de Apă Olt a intensificat acțiunile pentru creșterea calității apei potabile, după preluarea Serviciului Public de Alimentare cu Apă, Canalizare și Epurarea Apelor Uzate din orașul Balș, de la 1 august 2017. Operatorul regional efectuează, săptămânal, analize fizico – chimice – bacteriologice și activități de igienizare a rețelelor de aducțiune și distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare a apei potabile. Se monitorizează în permanență extragerea apei brute din fronturile de captare pentru a determina parametrii de calitate.

Având în vedere că orașul Balș nu a beneficiat de prima etapă de investiții prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 «Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt», sistemul de apă, canalizare și epurarea apelor uzate este unul învechit și neperformant. De aceea, au apărut unele probleme privind calitatea apei, probleme pe care încercăm să le ținem sub control până la demararea viitoarelor investiții pe fonduri europene”, a declarat directorul Calitate-Mediu Compania de Apă Olt, Cristian Bircea.

Politica