Co-LABORATOR

Atelier de Creaţie Artistică – Teatru. Ediţia I -Craiova, 20-25 noiembrie 2017

REGULAMENT

1. În perioada 20-25 noiembrie 2017, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Craiova organizează prima ediţie a Atelierului de Creaţie Artistică – Teatru Co-LABORATOR.

2. Acest Atelier de Creaţie îşi propune studiul mijloacelor de expresie şi interpretare în arta actorului de teatru, cu ajutorul regizoarei Catinca Drăgănescu şi a tehnicilor de mişcare scenică, împreună cu Catrinel Bejenariu, având ca suport de cercetare texte din opera dramaturgului William Shakespeare.

3. Atelierul se adresează tuturor actorilor, indiferent de vârstă sau anul absolvirii, care nu au contract permanent cu o Instituţie de Spectacole.

4. Pentru selecţia participanţilor, fiecare aplicant va trimite pe adresa de e-mail a Casei de Cultură, [email protected], următoarele materiale:

· un material audio-video de prezentare, cadru plan întreg, care să conţină următoarele informaţii: Nume, Prenume, Vârsta, Facultatea absolvită, Anul absolvirii;

· un material audio -video cu o durată maximă de 5 minute, cadru plan- mediu sau prim-plan, în care participantul va interpreta, la alegere, un text din creaţia dramaturgului William Shakespeare;

· copie Diplomă de Licenţă;

· Un Curriculum Vitae, format Europass.

4.1. Calitatea video nu constituie un criteriu de selecţie.

4.2. În interpretare, participantul se poate folosi şi de suportul textual fizic (foaia de hârtie).

4.3. În realizarea selecţiei finale se va ţine cont de următoarele criterii:

· Modul inedit de interpretare a textului

· Dicţie

4.4. Pentru optimizarea desfăşurării acestui Atelier de Creaţie, numărul participanţilor selectaţi va fi limitat la şapte.

4.5. Selecţia va fi realizată de către coordonatorii Atelierului.

5. Data limită până la care pot fi trimise materialele necesare înscrierii este 16 noiembrie.

6. Lista finală a participanţilor va fi afişată pe data de 18 noiembrie pe site-ul Casei de Cultură

Populare

Recomandări