joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la persoane bănuite de vânzări fictive pe internet

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, joi dimineață, șase percheziții, pe raza județului Vâlcea, la locuinţele mai multor persoane bănuite că derulau tranzacții fictive pe internet. Practic, cei în cauză puneau în vânzare bunuri care în realitate nu existau. În plasa grupului infracțional au picat nu mai puțin de 15 persoane, oamenii legii continuând cercetările pentru a vedea dacă sunt mai multe victime în acest caz. S-a estimat și o pagubă financiară, fiind vorba despre suma de aproape 94.000 de EURO.

 

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele mai multor persoane bănuite de fraude informatice, fals informatic și spălare a banilor. Din cercetări au reieşit indicii că, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, pe raza municipiului Drăgăşani şi a localităților limitrofe, s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, iniţiat de una dintre persoanele bănuite, un bărbat, de 31 de ani, din Drăgășani.

De asemenea, la acest grup ar fi aderat alte persoane, unele dintre acestea având rolul de a deschide conturi bancare în Polonia şi România ce erau puse ulterior la dispoziţia membrilor grupării.
Victimele infracţiunilor ar fi fost determinate să vireze banii în aceste conturi, în schimbul unor bunuri achiziționate de pe internet, care însă nu existau. Până în prezent, au fost identificate 15 persoane vătămate, prejudiciul fiind estimat la 93.700 de EURO. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane, cartele SIM și un laptop. La acțiune a fost nevoie și de sprijinul jandarmilor vâlceni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica