joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Sens giratoriu la intersecţia DN 65 cu DN 64, la Găneasa

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat documentaţia pentru proiectarea şi execuţia unui sens giratoriu la Găneasa, la intersecţia drumurilor naţionale DN 65 şi DN 64.

 

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că urmează ca proiectul să intre în procedura de licitaţie publică, existând posibilitatea ca execuţia să se desfăşoare anul viitor.

Suntem înaintaţi cu sensul giratoriu de la Găneasa. Am luat aprobările necesare şi urmează procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Nu facem exproprieri acolo, pentru că avem destul loc. Probabil că anul viitor se va şi executa”, a declarat Motorga.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, drumarii au exclus construirea unui sens giratoriu la Bobiceşti, unde DN 65 intersectează DJ 644. Adrian Motorga spune că „s-ar putea să facem mai mult rău decât bine”

La Bobiceşti, am tot analizat şi nu suntem de părere că ar trebui să facem un sens giratoriu. Zona este destul de bine semnalizată şi am vorbit şi cu cei de la Poliţia Rutieră şi s-ar putea să facem mai mult rău decât bine, dacă modificăm geometria drumului”, a mai declarat el.

Autorităţile iau în calcul să facă un sens giratoriu şi în localitatea Vişina, la intersecţia DN 54 cu DJ 544.

S-a pus în discuţie un sens giratoriu şi la Vişina, pe DN 54. Am făcut măsurători şi trebuie expropriate nişte terenuri, procedura fiind de durată, dacă se va dori implementarea acestui proiect”, a mai spus şeful SDN Slatina.

Autorităţile locale şi judeţene au solicitat construirea de sensuri giratorii, în mai multe puncte din Olt, unde se tot produc accidente rutiere. Adrian Motorga spune că pentru aceste evenimente se fac vinovaţi cei care nu respectă indicatoarele şi marcajele.

Din punct de vedere al Drumurilor Naţionale, noi avem foarte bine semnalizate aceste intersecţii. Problema este că, la intersectarea cu drumurile judeţene, cei care vin de pe aceste drumuri secundare provoacă accidente. Au cedează trecerea sau stop, depinde de situaţie, şi nu respectă aceste indicatoare, intrând cu viteză mare în intersecţie”, a conchis el.

Politica