sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O înfrângere dureroasă pentru CSU

Parcursul foarte bun de sezon pe care echipa olteană l-a avut până acum a fost suspendat pentru un moment duminică seara în derbiul cu FCSB, care nu s-a încheiat deloc plăcut pentru trupa lui Mangia. Partida disputată la Drobeta Turnu Severin a fost una care nu va fi uitată de CSU Craiova prea curând și nu într-un mod pozitiv. Elevii lui Dică s-au impus mai mult decât categoric în fața oltenilor cu scorul de 5-2, dar și printr-o dominare clară pe teren. Apărarea craioveană parcă nici nu a existat la fiecare gol primit, defensiva slabă pregătită de Mangia pentru acest meci fiind principalul motiv al eșecului drastic suferit de CSU.

FCSB a condus la două goluri diferență încă de la pauză după ce au deschis scorul în primul minut al jocului prin Gnohere (1), care a reluat din careu o pasă primită de la Florin Tănase. Într-un mod asemănător a fost creată și a doua reușită a bucureștenilor, numai că de această dată autorii au fost Momcilovic, care a pasat, și Teixeira (33) a trimis mingea în plasa porții apărate de Calancea. Intrați la cabine cu speranța că vor mai putea scoate ceva din acest meci în a doua repriză, craiovenii lui Mangia aveau să sufere cea mai dureroasă înfrângere a acestui sezon. Oaspeții au mai marcat de trei ori în a doua parte a meciului, dar și echipa din Bănie a reușit două goluri.

Florin Tănase (61) a majorat ecartul formației bucureștene la trei goluri, în timp ce cinci minute mai târziu CSU avea să reducă din diferență prin autogolul lui Larie (66), care a fost lovit de un șut al lui Burlacu din interiorul careului, păcălindu-l astfel pe Niță. Distanța de trei goluri a lui FCSB a fost refăcută însă rapid, cu ajutorul lui Kelic (69) care a trimis și el în proprie poartă încercând să îl blocheze pe Budescu. Același Kelic s-a revanșat în minutul 72 când a înscris și pentru CSU Craiova, cu o lovitură de cap. În ultimele zece minute ale partidei, Florinel Coman (83) a stabilit scorul final de 5-2 pentru FCSB și a adus dezamăgirea în tabăra craioveană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost o partidă care a început rău pentru noi, dar trebuie să muncim în continuare, trebuie să ne gândim că asta e diferenţa dintre noi şi FCSB. Trebuie să schimbăm situaţia asta. Nu ne-a interesat ce a făcut CFR înainte de noi, noi nu ne gândim la primul loc, ci la progres, la îmbunătăţirea jocului nostru, trebuie să ne gândim că am făcut nişte greşeli şi să încercăm cu calm şi muncă să progresăm. Noi trebuie să ne gândim la muncă şi să muncim. Şi, la finele anului, vom vedea unde suntem”, a declarat Devis Mangia, antrenorul lui CSU Craiova.

Italianul de pe banca tehnică a Craiovei a mai spus că FCSB nu a jucat într-un mod în care nu se aștepta, dar jucătorii săi nu au știut să gestioneze acest meci.

“Nu m-a surprins Dică. FCSB e o echipă foarte bună cu jucători cu mari calităţi, am făcut erori, trebuie să le reparăm, e important să învăţăm din greşeli. Trebuie să învăţăm să fim echilibraţi. Dacă suntem echilibraţi, e un punct bun de plecare. De obicei, nu vorbesc la finalul meciurilor, dar azi le-am zis ceva băieţilor. Ceea ce s-a întâmplat în teren spune că e o diferenţă între noi şi FCSB. La 3-1 pentru ei, noi nu am ştiut să gestionăm situaţia cu luciditate”, a mai spus Mangia.

După acest rezultat, CSU Craiova se clasează pe locul trei cu 32 de puncte, iar FCSB a urcat la conducerea clasamentului cu 35 de puncte. Pe locul secund se află CFR Cluj (34 p), care a remizat cu Gaz Metan Mediaș în această etapă și astfel a coborât din fruntea ierarhiei. În următoarea rundă, CSU Craiova va juca în deplasare la Astra Giurgiu, vineri, de la ora 20.45.
Jucătorii, supărați de rezultat
Căpitanul oltenilor, Alex Băluță, și mijlocașul Alexandru Mateiu s-au arătat dezamăgiți la declarațiile oferite după eșecul cu FCSB, acuzând un joc slab al echipei lor și greșeli care nu ar fi trebuit făcute.

„A fost o seară urâtă pentru noi. Am făcut foarte multe greșeli în apărare, iar în atac nu am fost deloc eficienți și asta ne-a costat foarte mult. Am început meciul de la 0-1, a fost ceva incredibil și nu-mi explic cum am putut să luăm un gol atât de repede și așa de ușor. Am greșit cu toții în seara asta, cu toții suntem vinovați, dar trebuie să ținem capul sus, să mergem înainte și să învățăm ceva din acest meci. Nu am simțit nici un fel de presiune. Toate ocaziile pe care le-au avut le-au fructificat, au știut să profite. Pentru mine ar fi fost o motivație în plus să știu că jucăm la Craiova, dar asta nu scuză cu nimic din ce am jucat aici, la Severin. Lumea a venit în număr foarte mare, ne-a susținut, dar noi nu am reușit să le facem pe plac. Mai sunt multe meciuri până la final, trebuie să muncim și putem să terminăm campionatul regulat pe locul doi“, a declarat Alex Băluță.

„Nici nu mai știu ce să zic la asemenea rezultat. Ne doream victoria, speram, aveam încredere în noi că azi era ziua cea mare și câștigăm. Ne pare rău, nu ne așteptam la acest rezultat. Cred că FCSB a avut și noroc, pentru că prea le-a intrat tot. Orice centrare pe care o dădeau ca să nu iasă mingea în aut, balonul ajungea la ei și ieșea golul. Suntem foarte supărați, dar trebuie să ne revenim, să o luăm de la capăt și să câștigăm la Astra“, a afirmat Mateiu.

REZULTATE ETAPA A XVI-A
Vineri, 27 oct
CSM Poli Iași – Concordia Chiajna 3-1
Sâmbătă, 28 oct
FC Voluntari – Juventus București 0-0
Poli Timișoara – Astra Giurgiu 2-1
Duminică, 29 oct
CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș 0-0
CSU Craiova – FCSB 2-5
Luni, 30 oct
Sepsi Sf. Gheorghe – FC Botoșani s-a încheiat după terminarea ediției
Dinamo București – Viitorul Constanța s-a încheiat după terminarea ediției

CSU Craiova – FCSB 2-5 (0-2)
Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin
Marcatori: Larie (autogol, 66), Kelic (72)/Gnohere (1), Teixeira (33), Fl. Tănase (61), Kelic (autogol, 69), Coman (83)
CSU Craiova: Calancea – Datkovic (’58, Dimitrov), Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Screciu (’84, Briceag), Bancu – Gustavo, Băluță, Mitriță (’62, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.
FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Larie, Momcilovic – Ov. Popescu, Nedelcu (’76, Pintilii) – Teixeira, Budescu (’73, Coman), Tănase – Gnohere (’52, Alibec). Antrenor: Nicolae Dică.
Cartonașe galbene: Kelic ’27 / Larie ’16, Tănase ’73, Pintilii ’89.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Andrei Antonie.

Politica