joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Criză de sânge. Consiliul Județean cere ajutor de la primari

Preşedintele Consililui Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, cere primarilor din județ să se implice în rezolvarea acestei probleme şi să afişeze la sediile instituţiilor pe care le conduc o listă cu drepturile donatorilor voluntari de sânge. Aceasta după ce conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea a informat administrația județeană că numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic, fapt ce poate periclita asigurarea stocului de sânge şi a componentelor sanguine de care au nevoie unităţile medicale vâlcene, cerând sprijinul CJ.

Scăderea dramatică a numărului de donatori ai Centrului de Transfuzie Sanguină Vâlcea este un subiect care trebuie să ne preocupe şi pe noi, conducătorii unităţilor administrativ teritoriale, şi de aceea m-am adresat primarilor vâlceni cu rugămintea de a face publice aceste drepturi ale donatorilor voluntari.

Consider că este de datoria noastră să ne implicăm în educarea şi informarea cetăţenilor cu privire la importanţa donării de sânge şi la drepturile donatorilor voluntari, care, pe lângă mulţumirile autorităţilor pentru generozitatea gestului lor, pot primi şi unele recompense materiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sper că demersul meu îşi va atinge scopul şi că vâlcenii vor înţelege acest strigăt de ajutor, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de terapie transfuzională. Tuturor, le mulţumesc anticipat pentru implicare”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

Politica