vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Comuna Tîmna rămâne fără primarul ,,John Crau”

Ion Cioară, alias ,,John Crau”, primarul comunei mehedinţene Tîmna, își va pierde mandatul în zilele următoare. Motivul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o decizie definitivă şi irevocabilă în care se stipulează că Ion Cioară a pierdut procesul de contestație intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce instituţia îl declarase în conflict de interese. Edilul-șef va fi destituit din funcție de către prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, printr-un ordin de încetare a mandatului. Asta se va întâmpla concret imediat după ce la Prefectură vor veni documentele de la ANI și de la instanță. Primarul din Tîmna, Ion Cioară, s-a aflat în conflict de interese în perioada 2008-2012, după ce l-a angajat, la primăria Tîmna, pe fiul său. Mai exact, l-a angajat pe acesta pe funcţia de referent la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Tîmna.

Cioară Ion a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de Primar al Comunei Tîmna, Jud. Mehedinți, a semnat, la data de 10 iulie 2008, o dispoziție prin care fiul său este numit în funcția de referent debutant la Serviciul situații de urgență din cadrul Primăriei Comunei Tîmna, precum și o dispoziţie prin care fiul său este desemnat să participe la efectuarea operațiunilor generate de desfășurarea alegerilor autorităților administrației publice locale din data de 10 iunie 2012”, se arată în decizia ANI.

Ulterior, după ce a fost declarat incompatibil, primarul din Tîmna a atacat decizia în instanţă însă, din păcate pentru el, a pierdut procesul ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Primarul Ion Cioară este unul dintre cei mai vechi primari al Mehedințiului, acesta fiind al cincilea mandat consecutiv la conducerea primăriei Tîmna. Lăsând la o parte păcatele primarului, multe, puține, câte or fi, se mai poate spune despre el că este un om cu un bogat simț al umorului. De multe ori când făcea cunoștință cu cineva edilul-șef se prezenta ca fiind domnul ,,John Crau”, nu Ion Cioară. Și când vedea că respectivul se miră de un așa nume, primarul râdea de se prăpădea. Ei bine, acum s-a cam terminat cu râsul…

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica