joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lefurile dascălilor gorjeni, în pericol. Șeful ISJ Gorj calmează spiritele

Liderii de sindicat din învățământul din Gorj se tem că profesorilor nu li se vor mai putea plăti salariile aferente lunilor noiembrie-decembrie. În timp ce Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a venit cu acest avertisment, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Ion Ișfan, consideră că dascălii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare.

Faptul că multe dintre primăriile din județul Gorj au rămas fără bani, ca urmare a majorărilor salariale din vară și a arieratelor, îi pune pe gânduri pe liderii de sindicat din învățământul gorjean. Deși aceștia au mari semne de întrebare cu privire la salariile din decembrie, anul acesta, inspectorul general al ISJ Gorj dă asigurări că nu vor fi probleme.

Nu vor mai fi întârzieri salariale. Eu voi lua toate măsurile ce se impun, astfel încât în luna decembrie, personalul din învățământ să își primească drepturile salariale la timp. Sunt bani suficienți astfel încât toți profesorii să fie remunerați la timp. Nu trebuie să existe probleme, temeri din acest punct de vedere”, a menționat Ișfan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimele luni, salariile dascălilor gorjeni au fost date cu întârziere din cauza faptului că nu a fost încă lămurită legalitatea sporului de calculator solicitat de zeci de directori, contabili, secretari și informaticieni din județ.

Politica