joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Se reabilitează DJ 679B, care traversează comuna Văleni

Drumul Judeţean 679B, limită judeţ cu Teleorman – comuna Văleni, va fi modernizat de Consiliul Judeţean Olt cu fonduri proprii, potrivit unui proiect de hotărâre ce va ajunge, joi, pe masa aleşilor judeţeni.

 

Potrivit expunerii proiectului de hotărâre citat, în urma verificărilor făcute în teren pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Olt, s-a constatat că există o serie de probleme pe drumul județean DJ 679B, în comuna Văleni, pe tronsonul de la kilometrul 13+500 de metri la kilometrul 13+900 de metri, pe o lungime de 400 metri liniari, atât în structura rutieră existentă cât și la sistemul de colectare și evacuare a apelor pluviale.

În prezent, structura sistemului rutier pe tronsonul de la km 13+500 la km 13+900 este din balast și nu asigură condițiile necesare desfășurării unui trafic auto și pietonal în condiții de siguranță și confort.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe acest sector de drum în special în urma ploilor abundente apar frecvent degradări specifice drumurilor pietruite precum gropi, făgașe, burdușiri, degradări de margine cauzate de șiroiri ale apelor de suprafață sau stagnării îndelungate a apei pe partea carosabilă ca urmare a unei drenări necorespunzătoare și a acțiunii combinate a factorilor de mediu cu traficul”, se arată în documentul citat.

Valoarea totală a investiției, conform devizului general, se ridică la 559.371,28 lei, din care TVA este 89.311,38 lei. Finanțarea investiției se face din bugetul local al Județului Olt.

Politica