miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Victima unui accident rutier, dusă cu duba la spital. „Murea acolo, decizia fu luată la limită”

Update/ Femeia a decedat in cursul noptii, la SJU Craiova.


O femeie, în vârstă de aproximativ 67 ani, a fost grav rănită în urma unui accident rutier produs, marți după-amiază, în faţa Primăriei Filiaşi. Femeia a fost lovită de un autocar, înmatriculat în Franţa şi condus de un cetăţean bulgar, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Victima, în stare de inconştienţă, a fost transportată de rude şi localnici, între care s-a aflat și primarul Costeluș Ilie Gheorghe, la spital cu o dubă. Aceasta pentru că niciuna dintre cele trei ambulanţe din Filiaşi nu era disponibilă, spun martorii.

Eu când ajunsei acolo, era un prieten care sună la 112 și îi spuse femeia că sunt ambulanțele în altă parte. Au spus că trimit una din Craiova. În timpul ăsta încercarăm să o încălzim, puserăm geci pe ea, îi băgarăm ceva sub cap. Creștea balta de sânge văzând cu ochii sub capul ei. Era un băiat acolo care îi tot lua pulsul. La un moment dat zise să facem ceva că începe să scadă pulsul. Sunai la spital, ne spuseră că nu au voie să trimită medic, că așa este procedura. Apoi întrebarăm copilul ei și zise că vrea să o ducem la spital. Vorbirăm cu cineva care avea o dubă cu platformă tare de lemn în interior să o punem pe platforma aia să nu se miște și o duserăm la spital. Murea acolo, decizia fu luată la limită. Plecă cu puls foarte slab de la locul accidentului și când ajunse la spital, sunt doi kilometri, nu mai avu puls, intră în stop”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul din Filiași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicii au început manevrele de resuscitare şi au reuşit scoaterea femeii din stop cardio-respirator. O ambulanță SMURD Craiova a preluat-o pe femeie și a adus-o la UPU Dolj, din păcate, în stare gravă.

imagine: Daniel Burchel

Politica