sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O statuie a Simonei Halep, în curtea unui artist oltean

Artistul plastic oltean Cătălin Mihalache a imortalizat în fier și beton momentul când Simona Halep a ajuns numărul 1 mondial. Statuia este în curtea casei lui, din satul Prooroci al comunei Milcov, alături de cele pe care le-a făcut pentru Smiley sau Gigi Becali.

Caricaturist şi elev al maestrului Ştefan Popa – Popa’s, Cătălin Mihalache a declarat că a fost motivat „să o aducă la el în curte” pe Simona Halep, după performanţa acesteia de a ajunge pe primul loc al clasamentului WTA.

M-a influenţat bucuria pe care o am când un român ne face o imagine bună. Ştiţi că au fost atâtea cazuri de co-naţionali care ne-au făcut de râs prin străinătate. Simona Halep a reprezentat o surpriză care mi-a creat emoţii şi mi-am zis că nu mă las până n-o pun la mine în curte. În plus, este o lucrare cu o cromatică frumoasă, cu premiul acela plin de trandafiri”, a declarat Mihalache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt unul dintre fanii Simonei, o admir ca mulţi alţii. Nu cred că e cineva care să nu admire un om care ne face o imagine bună peste hotare”, a mai spus artistul oltean.

22810115_1559410367431133_1857919621_o

Printre statuile care pot fi regăsite în curtea lui Cătălin Mihalache din satul Prooroci al comunei Milcov se numără cea a lui Gigi Becali dar şi una a lui Smiley, făcută în stil caricatură.

 

Eu l-am făcut şi pe Smiley, în stilul caricatură pentru că are o astfel de faţă. Eu am făcut, cu câţiva ani în urmă, statuia Revelionului, care are multe stele pe ea. Acum, aceşti oameni pe care îi fac sunt nişte stele, aşa că o să cobor toate stelele de pe acea statuie. Mă mişc mai greu, dar îmi fac această datorie şi mai fac câte o surpriză”, a explicat artistul.

22768390_1559410364097800_1433031172_o

Graţie talentului său, Cătălin Mihalache, în vârstă de 50 de ani, a reuşit să obţină premiul de popularitate al concursului Românii au Talent, sezonul 4. El este caricaturist dar şi pictează, lucrările sale fiind expuse în diverse vernisaje din ţară.

Politica