marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Polițiștii lui Costin Tuică de la SICE își fac treaba

IPJ Mehedinți a început să mediatizeze cazuri importante instrumentate de SICE, lucru care nu se întâmpla pe vremea când acest serviciu era condus de comisarul șef Ion Ianoși, un polițist ,,mânjit”, client al procurorilor DNA.

Polițiștii mehedințeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice încep să își facă treaba ca la carte de când la comanda Serviciului a fost numit comisarul -șef Costin Tuică, un profesionist desăvârșit. În aceste condiții, IPJ Mehedinți a început să mediatizeze cazuri importante instrumentate de SICE, lucru care nu se întâmpla pe vremea când acest serviciu era condus de comisarul șef Ion Ianoși, un polițist ,,mânjit”, client al procurorilor DNA.

Cel mai recent caz rezolvat de cei de la SICE este al unei femei evazioniste care a prejudiciat statul cu suma de 150.000 de lei. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice mehedinţeni au finalizat cercetările faţă de femeia, de 43 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, administrator al unei societăți comerciale, bănuită că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 150.000 lei, prin evaziune fiscală. Aceasta, în perioada ianuarie 2011-martie 2012, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidența contabilă și fiscală venituri de 15.924,49 lei reprezentând contravaloarea prestărilor de servicii executate în beneficiul unei instituţii publice și ar fi evidențiat cheltuieli nereale de 379.168 lei, prejudiciind bugetul general consolidat al statului cu suma totală de 158.037 lei. ,,Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu propunere de trimitere în judecată a persoanei în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziunefiscală”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisarul-șef Tuică, sărac și cinstit

Șeful SICE din cadrul IPJ Mehedinți comisarul șef Costin Tuică este un polițist sărac și cinstit. Potrivit declarației de avere pe anul 2017, polițistul Costin Tuică nu are casă, nu are mașină, nu are bani puși deoparte în bancă. Venitul său anual din salariu, pe anul trecut, a fost de 59.680 de lei. Polițistul are datorii la bănci. Este vorba de 3 credite, în valoare totală de circa 60.000 de lei. Șeful SICE nu este căsătorit și nu are copii.

Politica