vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL-ul lui Cîrjan a pus gând rău puturoșilor

Vor să descurajeze lenea care a cuprins o bună parte a beneficiarilor de ajutor social și să încurajeze munca printr-un act normativ! Un fel de disciplinare prin frică. Prin frica tăierii acestei ,,pomeni” de la stat dacă refuzi un loc de muncă. Viceprimar al Severinului și prim vicepreședinte al PNL Mehedinți, Daniel Cîrjan este de părere că intenția statului de a întinde o mână de ajutor asistaților social este, de cele mai multe ori, un paravan numai bun pentru leneși care s-au învățat să stea cu mâna întinsă la stat, decât să meargă la lucru. Problema spinoasă a asistaților social, apți de muncă, a devenit și proiect de lege în parlament. Un deputat PNL a depus un proiect de lege potrivit căruia dacă refuzi un loc de muncă, rămâi fără venitul minim garantat. Scopul ar fi acela că doar aşa pot fi descurajaţi românii care trăiesc pe banii statului, fără să muncească. În sensul acesta se cere și sprijinul românilor, care pot semna petiția online cu tema ,,Refuzul unui loc de muncă conduce la suspendarea acordării ajutorului social”.

Prim-vicepreședintele PNL Mehedinți, Daniel Cîrjan, care este și viceprimar al Severinului, explică logica demersului partidului pe care îl reprezintă: ,,Actuala legislație dă dreptul asistaților social să refuze de 3 ori ocuparea unui loc de muncă. Din practică se constată că majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului”, a declarat Daniel Cîrjan, prim-vicepreședinte PNL Mehedinți.

,,Considerăm că modificările sunt necesare, mai ales că, nu de puține ori, mass-media a prezentat cazuri în care beneficiarii de venit minim garantat se plimbă cu mașini de lux sau stau în conace. De asemenea, mulți dintre ei își maltratează copiii și nu-i lasă să meargă la școală sau, în cele mai bune cazuri când îi lasă, le interzic a primi burse de teama ca să nu piardă indemnizația dată de stat”, a mai declarat Daniel Cîrjan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica