joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Flash-mob antitrafic de persoane, la Liceul Tehnologic Izvoarele

Aproximativ 100 elevi de la clasele VIII-XII, de la Liceul Tehnologic Izvoarele şi de la Şcolile Alimănești, Vâlcele și Mărunței, au participat, miercuri, la un flash-mob, scandând lozinci împotriva traficului de persoane pe străzile principale din cele trei localităţi şi împărţind materiale informative trecătorilor.

Elevii din Izvoarele, Vâlcele şi Mărunţei au marcat, miercuri, Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.

Liceul Tehnologic Izvoarele a dedicat acestei zile o serie de activități în vederea conştientizării elevilor din clasele VIII-XII.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul întâlnirii au fost prezentate diferite aspecte ale traficului de persoane (modalitatea de racolare, modalităţi de transport, efecte asupra victimelor, pedepse prevăzute pentru traficanţi, etc.), precum şi un film tematic, cu scopul de a preveni victimizarea, prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicați tinerii, în special traficul de persoane, datorită necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente. Poliţiştii au fost reprezentaţi de agentul şef adjunct Ramona Nicu, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Olt.

Totodată, la acțiunea inițiată de Liceul Tehnologic Izvoarele în colaborare cu Școala Gimnazială Vâlcele, în acest an au luat parte, pentru prima dată, și elevi ai Școlii Gimnaziale Mărunței.

Ne dorim ca această acțiune să capete amploare cu fiecare an care trece, să cooptăm cât mai multe școli într-o activitate ce sperăm să devină zonală”, a declarat consilierul educativ al Liceului Tehnologic Izvoarele, Mihaela Dinu.

Ca și anul trecut, acțiunea s-a încheiat cu un flash-mob desfășurat în fața primăriilor din comunele Izvoarele și Vâlcele. Aproximativ 100 elevi de la clasele VIII-XII de la Liceul Tehnologic Izvoarele şi de la Şcolile Alimănești, Vâlcele și Mărunței au participat, miercuri, la un flash-mob, scandând lozinci împotriva traficului de persoane pe străzile principale din cele trei localităţi şi împărţind materiale informative trecătorilor.

Caravana celor trei școli implicate urmează să se deplaseze vineri, 20 octombrie, la Școala Gimnazială din comuna Mărunței.

 

 

Politica