sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Manualele școlare pentru clasa a V-a, data incertă de sosire în județ

Elevii de clasa a V-a din județul Dolj nu au nici la această dată manuale școlare. Cadrele didactice au găsit variante pentru a ține pasul cu programa școlară, elevii adaptându-se la modalitățile de lucru. Sunt situații în care aceștia trebuie să își rezolve temele cu ajutorul Internetului, lucru greu înțeles de către părinți.

Părinții copiilor de clasa a V-a sunt nemulțumiți de faptul că, la mai bine de o lună de la începerea anului școlar, elevii nu au cărți pentru studiu.

Nu știm cât va mai dura această situație dar este neplăcut pentru copiii noștri. Trebuie să folosim Internetul pentru anumite situații. A trecut mai bine de o lună de când au început cursurile și tot fără manuale sunt. S-au organizat foarte prost. Fiul meu a trecut în clasa a V-a și după ce că este trecerea și trebuie să ne adaptăm, am început și cu aceste lipsuri”, a spus una dintre mămicile al cărui fiu este elev la Școala „Alexandru Macedonski” din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comanda, transmisă

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au dat asigurări că problema acestor manuale se va rezolva. Comanda a fost deja efectuată, dar nu se știe, însă, cât va dura până când cărțile vor ajunge pe băncile elevilor. „Am centralizat situația la nivel de județ. Am transmis deja comanda la Minister, deci problema se va rezolva. Este vorba despre manualele pentru clasa a V-a. Nu știm cât va dura până vor sosi manualele întrucât nu ni s-a precizat o dată în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Nicoleta Lițoiu. În prezent, la clasa a V-a se lucrează după un compediu care reunește toate materiile.

Politica