marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vânători penali la Mehedinți: Ademeneau ciocârlii cu chemători electronice și le împușcau fără milă!

Trei vânători sunt acuzaţi de braconaj cinegetic, după ce au săvârșit un adevărat masacru de ciocârlii. În loc să împuște 40 de păsări, cât aveau pe autorizația de vânătoarea, aceștia au fost prinși, de poliţiştii mehedinţeni, cu 112 ciocârlii ucise.

Potrivit Poliţiei Mehedinţi, aceştia au ademenit păsările folosind chemători electronice.

Oamenii legii au confiscat de la vânători 4 arme de vânătoare, 422 cartușe și 9 chemători electronice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 17 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, au depistat în flagrant delict trei vânători, cu vârste cuprinse între 57 și 70 de ani, la limita dintre fondurile de vânătoare ale județului Mehedinți cu județul Dolj, în timp ce practicau vânătoarea fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare.

Din cercetări a reieșit că cei trei bărbați ar fi împușcat 114 păsări din care 112 erau din specia ciocârlie, deși conform autorizației de vânătoare aveau dreptul de a împușca un număr de 40 din acestea, și două exemplare din altă specie, care nu erau menționate în autorizația de vânătoare”, au transmis reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

Poliţiştii au întocmit, în acest caz, dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 407/2006.

Politica