vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șirineasa schimbă antrenorul, deși e lider!

Nou-promovată în Liga a III-a, Internațional Bălești a rămas fără antrenor, după ce Dan Vasilică și-a dat demisia.

După 8 etape, echipa gorjeană a acumulat doar 4 puncte, iar sâmbăta trecută a fost învinsă cu 2-1, pe propriul teren, de CSM Școlar Reșița.

„Când un antrenor spune că răspunde de rezultate, trebuie să răspundă. Aşa cred eu, mă diferenţiez de cei care se leagă cu dinţii de un scaun şi caută scuze. Că am jucat cu primul loc, locul al doilea, al treilea, al patrulea, că am pierdut la limită, c-am pierdut în minutul 90, c-am ratat penalty, nu are importanță. Eu nu vreau să am scuze, scuzele nu fac parte din bagajul meu. Îmi place să fiu responsabil”, şi-a explicat demisia Dan Vasilică, la Radio Accent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vasilică și-a găsit rapid echipă după despărţirea de Internaţional Bălești. Antrenorul gorjean s-a înţeles cu ACS Șirineasa, liderul seriei a IV-a din Liga 3, urmând să-l înlocuiască pe vâlceanul Gabriel Mangalagiu, deși acesta obținuse șapte victorii și o remiză în opt meciuri.

Dan Vasilică spune că a fost ofertat de reprezentanţii mai multor cluburi, dar că a ales Șirineasa pentru că noua echipă îi dă șansa să se dezvolte profesional. Echipa a fost preluată în vară de un grup de oameni de afaceri gorjeni, apropiați lui Nicu Sarcină, și are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a.

Rămâne să definitivăm discuţiile și să semnăm, ca antrenor principal. Probabil s-au făcut niște schimbări, dacă eu sunt antrenor principal. Nu cunosc detaliile”, a declarat Dan Vasilică.

Dan Vasilică spune că nu va lua cu el niciun jucător de la Internaţional Bălești. „Sunt convins că cine vine va aduna măcar 10-12 puncte până la final, dublu sau triplu decât am adunat eu în etapele scurse. Cred foarte tare în jucători, în capacitatea lor, plus că urmează niște meciuri mai accesibile. Din păcate, la Bălești sunt jucători care vin de la serviciu, unii nu pot veni la meciuri din cauza asta. Cunoșteam aceste lucruri și nu le pot folosi ca scuze. Trebuia să scot maximum și nu a fost să fie”, a explicat Dan Vasilică.

ACS Șirineasa joacă în prezent pe Stadionul Jiul din Petroșani, dar, din retur, s-ar putea muta pe noua arenă din Târgu Jiu. La Șirineasa joacă, de 2 săptămâni, și fostul atacant al Universității Craiova, Florin Costea, dar si juniorul severinean Ionel Mișu, portar transferat de la ACS Luceafarul Drobeta. 

Dan Vasilică a mai antrenat în Liga 3 doar pe FC Bistrița, în turul sezonului trecut, iar în primăvara acestui an a fost preparator fizic la Pandurii Târgu Jiu, aflată pe atunci în Liga 1. În paralel, a antrenat și Internațional Bălești, pe care a promovat-o în vară, după ce a câștigat Liga a IV-a Gorj și, ulterior, barajul disputat cu reprezentanta Doljului, Tractorul Cetate, de care a dispus în ambele manșe, cu 3-2 și 3-1.

Politica