vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fenomenul cailor lăsaţi liberi pe şosele din Târgu Jiu, greu de stăpânit

Poliţiştii locali din Târgu Jiu au acţionat continuu, de la începutul anului şi până în prezent, pe linia prevenirii accidentelor provocate de caii lăsaţi liberi pe străzi. Astfel, zeci de cabaline au fost duse, de către angajații Edilitara Târgu Jiu, în locul special amenajat în acest sens. Totodată, polițiștii locali au dat peste 70 de amenzi în valoare totală de aproximativ 9.000 de lei.

Toate aceste măsuri întreprinse de către oamenii legii şi nici campania de informare derulată în vara acestui an nu par a-i convinge pe târgujieni cu privire la modul în care îşi cresc animalele. Şi la ora actuală se întâlnesc situaţii în care caii circulă singuri pe străzi. Poliţiştii îi pot identifica imediat proprietarul, în baza microcipului, dar dacă acesta lipseşte, nici stăpânul nu poate fi găsit.

Se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 de lei”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii locali din Târgu Jiu nu au trecut direct la aplicarea amenzilor, ci au făcut şi o campanie de informare cu privire la acest subiect. Acţiunea de explicare a riscurilor la care se expun a fost derulată în colaborare cu Direcţia Sanitar Veterinară Gorj.

În vară au fost împărțite pliante informative deținătorilor de animale în care sunt prevăzute și dispozițiile legilor în vigoare cu privire la lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri. De la începutul anului și până în prezent au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.900 de lei, conform dispozițiilor legale pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată, care dispune: «lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei»”, a precizat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

De asemenea, tot în vara acestui an s-au şi microcipat foarte mulţi cai. Cartierele din Târgu Jiu care ridică probleme sunt Obreja, Narciselor şi, în special, zonele unde locuiesc cetăţeni de etnie romă.

Politica