vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Dialoguri Împletite” – Lansare de carte la „Aman”

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 20 octombrie, începând cu ora 17.00, lansarea volumului „Dialoguri Împletite”, autori Viorel Birtu-Pîrăianu și Mariana Tatomir.

La eveniment vor lua parte:

– Dan Lupescu;
– Lavinia Pintea Tatomir;
– Cătălin Miculeasa, student, Facultatea de Actorie;
– Costinela Ungureanu, student, Facultatea de Actorie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marturisirile celor doi autori constituie o frumoasă invitație la lectură:

O intâlnire neașteptată în lumea virtuală între două persoane mature: un poet, care prin harul sau divin a creat o lume perfecta a iubirii și o cititoare pasionată de poezie, au facut posibila apariția volumului „Dialoguri împletite”, cu poemele medicului Viorel Birtu Pîrăianu și comentariile oltencei Mariana Tatomir, de fapt, povestea aflată în spatele fiecarui poem citit. Dacă am reușit… ramâne să confirmați dumneavoastra”! Mariana Tatomir

De o viață, am încercat să tratez trupul, mi-am dat seama că este prea puțin. Am început să scriu, să clădesc o lume a iubirii, a speranței, să surprind esența vieții.Sunt o pană ce visează pe o coală albă.Nu sunt far, sunt doar o scânteie. Încerc să exprim poetic metafizica ideilor. Mă dărui complet în vers, ard în propria ființă, într-o simfonie a gândurilor pe scoarța lumii. Prin versuri fac o incizie în scop terapeutic a sufletului. Medic, am plecat în 1985 pe țărmul mării, astăzi mă întorc ”acasă”.

Las gândurile, visele și iubirea, vouă, oameni minunați …” Viorel Birtu-Pîrăianu

Evenimentul va fi moderat de scriitorul Mircea Pospai și se va desfășura în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”.

Birou Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

Politica