sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: MAJORĂRILE DE PENSII SUNT PRINSE ÎN BUGETUL PE 2018

ANIȘOARA STĂNCULESCU, președinte ALDE Craiova: ”Pensionarii Craiovei nu au de ce să se teamă. Pensiile vor crește și vor fi primite la timp ”

Răspundem și pe această cale tuturor pensionarilor din Craiova că nu există niciun pericol ca pensiile lor și în general ale tuturor pensionarilor din România să fie puse sub semnul întrebării din cauza faptului că Legea Pensiilor nu va fi adoptată în acest an.

Proiectul Legii Pensiilor cere mai mult timp, pentru elaborarea lui fiind nevoie de foarte multe calcule care trebuie făcute astfel încât să nu existe niciun fel de erori. Este vorba totuși de cinci milioane de pensii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul de Lege va ajunge la Parlament după un temeinic calcul al impactului bugetar în cursul anului viitor, când de altfel va fi dezbătută și adoptată. Va fi o Lege durabilă în timp, care va face dreptate și ordine în tot sistemul de pensii.

În ceea ce privește creșterea pensiilor ea va fi realizată conform programului de guvernare asumat de Coaliția PSD ALDE.

Astfel, anul viitor punctul de pensie crește de la 1000 la 1100 lei, din luna iulie, la fel cum s-a întâmplat și în acest an. Această sumă este prevăzută în bugetul de stat pe 2018, neexistând niciun fel de probleme legate de resursele financiare pentru creșterea pensiilor.

Angajamentul nostru față de pensionari a fost onorat în acest an prin cele două majorări de pensii: la 1 Ianuarie cu 5.25 la suta și la 1 Iulie când punctul de pensie a crescut la 1000 lei. În plus, pensiile sub 2000 lei sunt scutite de impozit din luna martie. La fel va fi și în 2018.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica