marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ajutoare de deces de peste 7,7 milioane lei, plătite gorjenilor

În primele nouă luni ale acestui an, Casa de Pensii Gorj a plătit peste 2.600 de ajutoare de deces, în sumă totală de peste 7,7 milioane lei. Cuantumul ajutorului de deces a crescut, începând cu ianuarie 2017, ajungând la 3.131 lei pentru titular şi 1.566 lei pentru un membru al familiei.

Beneficiarii ajutoarelor de deces trebuie să știe că își primesc sumele ce li se cuvin chiar în ziua în care depun actele necesare.

De la începutul acestui an au fost acordate 2.620 de ajutoare de deces în județul Gorj de către Casa de Pensii Gorj. Cuantumul total al ajutoarelor de deces este de peste 7,7 milioane lei. Ajutorul de deces se acordă în aceeași zi în care cel care îl solicită depune actele. Banii se dau la casieria unității”, a precizat Daniela Negoiță, directorul adjunct al Casei de Pensii Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cuantumul ajutorului de deces, stabilit anual

Valoarea ajutorului de deces se stabileşte anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi nu poate fi mai mic decât valoarea câştigului salarial mediu brut. Conform legii, de ajutorul de deces poate beneficia o singură persoană care face dovada că este persoana care a suportat toate cheltuielile pe care le presupune un deces. De asemenea, beneficiază de acest ajutor și soţul, copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, precum şi copiii, indiferent de vârstă, care şi-au pierdut capacitatea de muncă înaintea vârstelor menţionate, părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi. Potrivit conducerii CJP Gorj, ajutorul de deces poate fi solicitat în termen de maximum trei ani de la data decesului şi se plăteşte în cel mult 24 de ore de la momentul solicitării.

Politica