vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 35 de milioane de euro pentru investiţii în dezvoltarea rurală din Dolj

În judeţul Dolj au ajuns, de la începutul anului până în prezent, sume importante de bani pentru investiţii în agricultură şi dezvoltare rurală. Astfel, prin intermediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Dolj, au ajuns la doljeni nu mai puţin de 35 milioane de euro la care se adaugă sumele reprezentând cofinanţarea pentru anumite proiecte.

Din punct de vedere al investiţiilor în domeniul agriculturii şi al dezvoltării rurale, judeţul Dolj a traversat o perioadă foarte bună, anul acesta.

Agenţia pentru Investiţii Rurale derulează fonduri europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală. În exerciţiul de acum sunt alocate opt miliarde de euro, la nivel naţional. Judeţul Dolj a avut un target foarte ambiţios. De la începutul anului până acum au ajuns în judeţul nostru nu mai puţin de 35 milioane de euro, la care se mai adaugă anumite cofinanţări. Este un an foarte bun. Banii au fost îndreptaţi către investiţii în exploataţii agricole, către fermele mici, investiţii în pomicultură, în procesarea producţiei agricole şi pentru anumite măsuri nonagricole”, a explicat Daniel Popescu, reprezentantul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Informări în fiecare localitate din judeţ

Din luna martie anul curent, au fost organizate şi întâlniri în mediul rural, în fiecare localitate, cu potenţiali beneficiari de fonduri nerambursabile, pentru a le explica doljenilor cum pot depune proiecte şi accesa banii. Solicitanţii eligibili sunt microîntreprinderile şi întreprinderile neagricole existente în mediul rural; fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizaţi cu statut minim pe PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole în zona rurală, dar şi alte societăţi comerciale care activează în mediul rural, inclusiv societăţile nonagricole.

Politica