Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Iohannis l-a acceptat pe Stănescu la Dezvoltare

Publicat

pe

Încă un ministru oltean, în Guvernul României. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a lui Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Rovanei Plumb, precum şi decretele prin care olteanul Paul Stănescu este numit vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe ministru al Transporturilor, iar Marius Nica ministru delegat al Fondurilor Europene.

Fostul președinte al Consiliului Județean Olt, senatorul Paul Stănescu, este noul ministru al Dezvoltării și vicepremier al României. Șeful PSD Olt a fost votat pentru preluarea acestor funcții în ședința Comitetului Executiv Național al partidului, fiind, marți, numit în funcție de președintele Klaus Iohannis. Tot marți au fost numiți Felix Stroe ca ministru al Transporturilor, iar Marius Nica pentru postul de ministru delegat al Fondurilor Europene.

Paul Stănescu are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic. Din 1982, când a terminat facultatea, a fost director al Fabricii de conserve Caracal, apoi director al IAS Studina, director Agromec Vişina şi, timp de două mandate, preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. În perioada 2005-2006 a fost la cursuri în Franța și Italia.

Ca senator, este co-semnatar pentru 19 iniţiative legislative şi a avut 9 declaraţii politice, pe diverse teme: „Referendumul pentru familie, un demers corect şi legitim pentru clarificarea art. 48 din Constituţia României”, „PSD a promis o guvernare axată pe programul de guvernare, şi nu pe interesele înguste ale unor personaje politice”, „Ostilitatea PSD-ului faţă de capitalul străin nu este decât folclor urban” sau „Bunăstarea românilor în România şi UE se măsoară în cifre şi promisiuni îndeplinite”, după cum arată europafm.ro. Stănescu este chestor al Senatului şi membru în grupurile de pritenenie cu Letonia, Mongolia şi Cipru, precum şi membru în comisiile de agricultură şi pentru drepturile omului.

Paul Stănescu deţine o casă de 299 metri pătraţi în Vişina şi un apartament în Craiova, un autoturism Nubira şi un cont de 24.136 de lei deschis în 2017 la BRD.

© 2022. Toate drepturile rezervate.