vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Fermierii doljeni au dreptul la bani mai mulți în avans

Victor Gogonea, secretar general ALDE Dolj : ”Din cauza condițiilor climatice dificile din Dolj, în primul rând a secetelor care pârjolesc sudul județului, autoritățile pot și trebuie să aloce sume mai mari în avans pentru fermierii afectați”.

Comisia Europeană a aprobat cererea autorităților române de a putea crește sumele plătite în avans pentru fermierii români afectați de condițiile climatice dificile.

Deși a venit cu întârziere această solicitare, apreciem că răspunsul favorabil al forului european este binevenit pentru toți agricultorii români afectați de condițiile climatice din prima jumătate a anului și care se confruntă acum cu probleme de flux de numerar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia Comisiei Europene permite astfel creșterea nivelului plăților efectuate în avans de către autoritățile române pentru fermieri, cu scopul de a ameliora tocmai problemele care țin de fluxul de numerar. Decizia Comisiei permite României afectată de condiții climatice dificile să crească nivelul acestor plăți până la 70% și respectiv 85%. 

Solicităm autorităților române să valorifice în beneficiul fermierilor români, aflați în dificultate, această facilitate legată de normele pentru acordarea în avans a plăților.

Numai la nivelul județului Dolj, an de an, culturi importante sunt afectate în proporții mari de secetă, zeci de mii de hectare fiind pârjolite.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica