vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Nou termen la apelul formulat de condamnata Veronica Nicolae

La sfârșitul săptămânii trecute, pe data de 13 octombrie 2017, Curtea de Apel Craiova a dat un nou termen în apelul formulat de un consilier local din Drobeta Turnu Severin condamnat de Tribunalul Mehedinți la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Următorul termen de judecată este 14 decembrie 2017, motivarea concretă a soluției instanței fiind: ,,Acordă termen la 14.12.2017, ora 13, pentru citarea martorilor și a se emite adresă către Tribunalul Mehedinţi”.

Asta reiese de pe portalul oficial al Curții de Apel Craiova. Veronica Nicolae, fost consilier local severinean, fost director al Casei Corpului Didactic Mehedinți, o tânără traseistă politic ce a trecut prin PDL, PSD și ALDE a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită de către o instanță a Tribunalului Mehedinți. O complice a acesteia, Simona Lidia Căprioru Pascotă, a primit și ea o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare în același dosar instrumentat de procurorii de la Parchetul Mehedinți. Sentința dată de instanță poate fi atacată în termen de 10 zile. Nicolae Veronica a luat mită 3.000 de euro printr-un intermediar când era consilier local și președinta comisiei de analiză a cererilor pentru repartizarea locuințelor ANL în Drobeta Turnu Severin.

Faptele penale ale fostei consiliere locale

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul consilier local severinean și fostul director al Casei Corpului Didactic Mehedinți, faimoasa traseistă politic Veronica Nicolae a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți pentru luare de mită, după ce ar fi primit de la un denunțător suma de 3.000 de euro, în schimbul cărora fratele acestuia urma să primească o locuință ANL, Nicolae fiind la momentul respectiv consilier local și președinta comisiei de analiză a cererilor pentru repartizarea locuințelor ANL în Drobeta Turnu Severin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, procurorul Fănică Cercel, Veronica Nicolae ar fi primit mita în valoare de 3.000 de euro în perioada 2010 – 2011, prin intermediul unei alte persoane, trimisă și ea în judecată pentru complicitate la dare și luare de mită. Este vorba de Simona Lidia Căprioru Pascotă, administrator de P.F.A.

Procurorul Fănică Cercel a declarat că denunțătorul în dosar, Marian Cioclov, a relatat anchetatorilor că el ar fi dat suma de 3.000 de euro în schimbul asigurării că fratelui său i se va repartiza o locuință de tip ANL, banii ajungând la fosta consilier local și fosta șefă a Casei Corpului Didactic Mehedinți printr-un alt intermediar. Cazul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți și trimis spre judecată Tribunalului Mehedinți. În 2010 Veronica Nicolae era consilier local în cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, din partea Partidului Democrat Liberal şi preşedinta comisiei sociale de analiză a cererilor pentru repartizarea locuinţelor pentru tineri. În 2012 a obținut un nou mandat de consilier local pe listele PDL, iar ulterior a trecut la PSD, fiind numită în scurt timp director al Casei Corpului Didactic Mehedinți. În anul 2014 și-a dat demisia din funcția de consilier local și s-a înscris în Partidul Conservator, ulterior, ocupând funcția de copreședinte al Organizației Municipale a ALDE.

Politica