Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Start la înscrieri în proiectul „Fii antreprenor!”

Publicat

pe

Începând cu data de 12 octombrie, Asociația Studenților din Facultatea de Litere din Craiova (A.S.F.L.) a dat startul înscrierilor în cadrul proiectului „Fii antreprenor!”. Înscrierile se pot face în holul central al Universității din Craiova, în incinta Facultății de Litere și în cadrul Facultății de Inginerie Electrică, până la data de 18 octombrie, între orele 10:00-13:00. De asemenea, se pot face înscrieri accesând site-ul www.asfloffice.wixsite.com/fiiantreprenor.

Prin acest proiect, derulat de Asociația Studenților din Facultatea de Litere 100 de studenţi ai Universităţii din Craiova vor învăţa să fie antreprenori. Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Dolj şi se derulează în perioada 5 octombrie – 9 noiembrie, fiind structurat în trei etape standard, divizate, la rândul lor, în mai multe activităţi.

Obiectivul general al proiectului este implementarea de măsuri în vederea eliminării principalelor obstacole întâmpinate la începerea și dezvoltarea unei afaceri pe cont propriu: lipsa educației antreprenoriale și profesionale a culturii antreprenoriale, teama de eșec și de asumare a riscurilor.

Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 100 de studenți ai Universității din Craiova.

În ceea ce privește compatibilitatea cu obiectivele domeniului Educație din cadrul cererii de finanțări nerambursabile a CJ Dolj 2017, proiectul facilitează accesul la educația permanentă a studenților care doresc să dobândească noi cunoștințe și capacități în vederea adaptării la cerințele de pe piața muncii în județul Dolj, contribuie la dezvoltarea personală a participanților prin dobândirea unor noi cunoștințe și abilități în domeniul antreprenoriatului, creșterea gradului de informare asupra culturii antreprenoriale, cresterea posibilităților de exprimare a propriei personalități, de adaptare la condițiile mediului în continuă schimbare și încurajarea în realizarea unui portofoliul de succes, compatibil cu cerințele actuale ale angajatorilor din județul Dolj.

Sustenabilitatea proiectului, pe termen lung, este generată de competențele obținute în urma programului de formare antreprenorială și a programelor de training de către participanți, de capacitatea de a valorifica resurse și de a găsi avantaje comparative și competitive în domeniul în care își desfășoară activitatea”, au precizat reprezentanţii Asociației Studenților din Facultatea de Litere din Craiova.

Parteneri ai proiectului sunt Universitatea din Craiova, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră, Convenția Organizațiilor Studențești.