joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Burse de studiu în America, pentru elevii de liceu

Elevii doljeni se pot înscrie, până pe data de 17 octombrie, anul acesta, pentru o bursă de studii gratuită în Statele Unite ale Americii, în cadrul programului FLEX 2018-2019, derulat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională și Ambasada SUA la București. Aplicațiile se transmit online, elevii trebuind să îndeplinească anumite condiții.

Acesta este cel de al treilea an în care elevii pot studia în SUA, căci bursele de studiu puse la dispoziție de Departamentul de Stat al SUA în cadrul programului de schimb de experiență FLEX se adresează liceenilor din România. Prin acest program, autoritățile americane încurajează elevii de liceu din Europa să vină peste Ocean să studieze gratuit și să realizeze schimburi de experiență cu elevii de pe continentul nord-american, vreme de un an. Termenul de depunere a documentelor este 17 octombrie, anul acesta. Conform organizatorilor programului, României i-au fost alocate 35 de locuri în acest an. FLEX se adresează și elevilor de liceu cu dizabilități, care pot depune, de asemenea, solicitări online.

Găzduiți de familii americane

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit organizatorilor, bursele de studiu sunt destinate elevilor de liceu din România care sunt acum în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Toate costurile de deplasare, găzduire și masă sunt suportate de Departamentul de Stat al SUA. Pe durata unui an școlar întreg (2018-2019), elevii selectați vor fi găzduiți de familii americane înscrise în acest proiect. Acestea le vor oferi cazare și masă, conform cerințelor organizatorilor. Cursurile, programele de pregătire și sesiunile de schimb de experiență vor fi susținute în instituții de învățământ din statele Washington, Texas, California, Colorado, Ohio, Pennsylvania și Maine. Având în vedere numărul mare de solicitanți, organizatorii vor realiza o selecție a candidaților. Etapa finală va consta într-un interviu susținut în limba engleză cu reprezentanții organizatorului.
Informații complete despre program sunt disponibile la adresa de email [email protected] și pe site-ul
www.americancouncils.ro.

Politica