vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ucenicia, susținută financiar la locul de muncă

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului, de o sumă în cuantum de 1.125 de lei pe lună, acordată din bugetul asigurărilor de șomaj, în limita fondurilor alocate cu această destinație.

Prin legea nr. 164/2017 au fost aduse o serie de modificări legii anterioare, 279/2005, care reglementează ucenicia la locul de muncă.

„Ucenicia la locul de muncă se poate organiza pentru nivelurile 2,3 și 4 de calificare, stabilite conform Cadrului Național al Calificărilor aprobat prin HG nr.918/2013. Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de: a) 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2 (360 ore); b) 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3 (720 ore); c) 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4 (1.080 ore)”, se arată într-un comunicat de presă emis de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru informații suplimentare cu privire la acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorii se pot adresa AJOFM Dolj, din Craiova, str. Eugeniu Carada, nr. 13 A, Compartiment Relaţii cu Angajatorii, telefon 0251/306 100, interior 124.

Politica