vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Râmnicului vrea restructurarea rețelei școlare

Restructurarea reţelei şcolare pe baza recomandărilor specialiştilor în domeniu și eficientizarea învăţământului tehnologic prin conectarea acestuia la nevoile reale ale economiei locale. Asta urmărește Primăria Râmnicului în acest an școlar.

Marţi dimineaţa, primarul Mircia Gutău, alături de inspectorul general şcolar Andra Bică, a avut o întâlnire la Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea cu directorii unităţilor preuniversitare din municipiu.

Cu această ocazie, edilul-şef a expus câteva dintre liniile directoare pe care administraţia locală municipală le are în vedere în creionarea reţelei şcolare pentru anul 2017 – 2018, ce urmează să fie aprobată în Consiliul Local până la finele acestui an: restructurarea reţelei şcolare pe baza recomandărilor specialiştilor în domeniu, eficientizarea învăţământului tehnologic prin conectarea acestuia la nevoile reale ale economiei locale şi grija în cheltuirea banului public pentru întreţinerea localurilor şcolare. Primarul Gutău a ţinut să afirme că administraţia pe care o conduce manifestă o grijă permanentă faţă de buna desfăşurare, din punct de vedere administrativ, a procesului de învăţământ, alocând sumele necesare de la bugeul local astfel încât, până la finele acestui mandat, toate şcolile din Râmnic să fie modernizate”, după cum au transmis reprezentanții Primăriei Râmnicului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu această ocazie, au fost semnate şi contractele de management administrativ-financiar ale celor cinci directori care au obţinut această poziţie, prin concurs, la Şcoala Gimnazială Colonie, Şcoala Gimanzială nr. 13, Grădiniţa Nord 1, Colegiul Naţional ”Alexandru Lahovari” şi Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”, mai arată reprezentanții municipalității râmnicene.

Pe de altă parte, la începutul acestei săptămâni, seria inaugurărilor de locuri de joacă 

modernizate în municipiu a continuat cu cel de pe strada Florilor, din zona Calea lui Traian Sud.

Potrivit Primăriei, pe o suprafaţă de 200 mp, s-au montat strat suport specific şi cinci echipamente de joacă noi, care s-au alăturat celor existente şi în stare de funcţionare, care au fost recondiţionate. Totodată, s-a vopsit împrejmuirea şi s-a intervenit la accesul în acest spaţiu. La inaugurare au fost prezenţi primarul Mircia Gutău, însoţit de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, dar şi zeci de copii care şi-au exprimat, prin joacă, mulţumirea pentru această nouă investiţie a municipalităţii.

 

Politica