Grădinița din Sărbătoarea-Bucovăț, fără apă curentă. Elevii recurg la servețele umede

Părinții elevilor unității de învățământ din satul Sărbătoarea-Bucovăț se plâng de lipsa apei curente. Problema grădiniței o știe și edilul comunei, Cristian Tuță, acesta dând asigurări că până la finele săptămânii în curs se vor găsi soluții. Sistemul de alimentare cu apă al comunei nu face față consumului, autoritățile urmând să facă o legătură directă a structurii școlare cu stația de apă.

Preșcolarii și cadrele didactice din cadrul grădiniței din satul Sărbătoarea-Bucovăț recurg la varianta șervețelelor umede din cauza lipsei apei. Părinții au cerut sprijin autorităților locale, fiind zile întregi când, după primele două ore de activitate, grădinița rămâne fără apă. Primarul comunei Bucovăț, Cristian Tuță, confirmă această situație, menționând faptul că problema va fi rezolvată în cursul acestei săptămâni.

Cunosc situația de acolo și nu o neg. Școala este legată la sistemul de apă al comunei și acest sistem nu face față. În jurul orei 11:00 se termină apa. Aceasta este realitatea. Problema are o rezolvare și vom lua măsuri în cursul acestei săptămâni. Nu se întâmplă zilnic acest lucru, ci în funcție de consumul din sat. Practic, vom face un branșament, o legătură, direct în stația de apă. Școala nu va mai depinde de sistemul prin care se alimentează gospodăriile”, a explicat edilul.

Populare

Recomandări

Doljeni drogați în trafic

Un tânăr de 24 de ani din Craiova a...

Copilă de 13 ani, răpită și violată

O fată de 13 ani a fost răpită, violată...

VIDEO/ Mehedinți. Țigări de 1 milion și jumătate de euro, confiscate de polițiști

Un bărbat de 47 de ani, cu cetățenie bulgară...

UCV. Studenții și-au prezentat facultățile, facultățile și-au premiat profesorii

Universitatea din Craiova (UCV) a avut vineri seara dublu...