miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ecograf doppler de 70.000 de euro, achiziţionat pentru Spitalul Slatina

Un ecograf doppler de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 70.000 de euro, a fost achiziţionat de Alro pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, aparatul urmând să ajungă la unitatea medicală în această săptămână.

Şeful Secţiei Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Renică Diaconescu, a declarat că aparatul este vârf de gamă şi îi va ajuta pe medici să prevadă dacă un pacient are sau nu malformaţie vasculară sau un anevrism, care va duce, mai târziu, la hemoragie cerebrală.

La solicitarea noastră, Alro Slatina a răspuns destul de prompt şi ne-a achiziţionat un eco-doppler transcranian de la o firmă importantă, lider pe piaţă pentru aceste echipamente. După părerea noastră, este vârf de gamă, la această oră, în România. Acest ecograf ne ajută în punerea diagnosticului de anevrisme cerebrale, stenoze de vase intracerebrale. Poţi să prevezi dacă un pacient are sau nu malformaţie vasculară sau un anevrism, care va duce, mai târziu, la hemoragie cerebrală. Vineri va ajunge echipamentul la spital. Contractul s-a încheiat, m-au anunţat cei de la Uzină şi firma care produce”, a afirmat doctorul Renică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a precizat că, în lipsa eco-dopplerului, se făcea RMN cu angiografie, operaţiune ce presupune o intervenţie invazivă pentru că se introducea o substanţă de contrast, dar şi nişte costuri mai mari.

Ecograful doppler care se află deja în dotarea spitalului slătinean a fost achiziţionat tot cu sprijinul Alro, în urmă cu şapte ani.

De-a lungul timpului, cei de la Alro ne-au mai ajutat. Şi vechiul doppler este tot de la ei, achiziţionat în urmă cu vreo şapte ani. Acesta este la reparat acum, însă în mod sigur vom avea două, unul urmând să fie montat în policlinică. Ţin, cu această ocazie, să le mulţumesc celor de la Alro şi în special domnului manager general Gheorghe Dobra, dar şi sindicatelor de la Uzină”, a mai afirmat Renică Diaconescu.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a vorbit despre importanţa noului aparat în ceea ce priveşte creşterea calităţii serviciilor medicale oferite de cea mai mare unitate spitalicească din judeţ.

Este vorba de un ecograf doppler în valoare de aproximativ 70.000 de euro. Contractul de sponsorizare pentru această donaţie pe care Alro o face către spitalul nostru a fost semnat acum trei săptămâni. Înţeleg de la Secţia Neurologie, de la domnul doctor Renică Diaconescu, că aparatul ar trebui să apară, în zilele următoare. Este un echipament medical extrem de util, care ne va permite să identificăm mult mai rapid anumite cauze ale bolilor neurologice şi această sponsorizare pe care am primit-o de la Alro nu face altceva decât să ne ajute să creştem nivelul calităţii serviciilor medicale şi să creştem adresabilitatea pe care o avem în rândul pacienţilor”, a declarat Rotea.

Politica