vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Craiova: „Nu judecaţi proiectul de lege în faza în care se află astăzi”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a aflat, vineri, la Craiova, unde a primit distincția de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova., în cadrul Conferinței Internațioale Bienale.

După ședința solemnă a Senatului Universității din Craiova, Tudorel Toader a răspuns mai multor întrebări puse de jurnaliști, legate inclusiv de proiectul de modificare a legilor justiției.

„(Studenților nemulțumiți de proiectul de modificare a legilor justiției – n.r.) le-aş spune să aştepte forma finală, să nu judece formele intermediare. Ieri am auzit o voce la Radioul Public, n-am recunoscut-o, cred că era un jurist, care întreba de ce nu am solicitat avizul Comisiei de la Veneţia, din august, mai demult, pentru că între timp ajunge şi acesta? Este un singur motiv, că nu ceri avizul decât atunci când ai forma finală a proiectului de lege. Nu ceri avizul dacă o soluţie legislativă poate să mai primească modificări. Dacă se modifică de cinci ori, ceri de cinci ori avizul? Atunci, ce le-aş spune studenţilor? Studenţii facultăţilor de drept sunt foarte bine pregătiţi, ei duc până la urmă această putere judecătorească, se regăsesc sau se vor regăsi în celelalte două puteri şi am deplină încredere în capacitatea lor, în puterea şi dorinţa lor de a se specializa. Prin urmare, nu judecaţi proiectul de lege, în faza în care se află astăzi, aşteptaţi forma finală, care va putea suferi modificări, precum am spus pe data de 23 august, când am enunţat posibile direcţii de modificare, când am vorbit despre posibilitatea de a consacra Inspecţia Judiciară ca o instituţie autonomă, nici sub umbrela MJ-ului, nici sub cea a CSM-ului, aşa cum este şi în alte ţări”, a spus Tudorel Toader.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Detalii în ediția tipărită de luni a Jurnalul Olteniei.

Politica