vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ambulatoriul de la SCJU Craiova are, din nou, un singur proiectant interesat

Procedura de achiziție pentru asistența tehnică din partea proiectantului la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova are un singur ofertant interesat, cel care a depus ofertă și la cea de-a treia procedură. De data aceasta, poate știind ce nu a fost în conformitate la oferta sa, va câștiga licitația și lucrările la Ambulatoriu se vor putea relua.

SC SECȚIA DE PROIECTARE OLT SRL din Slatina s-a prezentat, din nou, la cea de-a patra licitație organizată de CJ Dolj pentru serviciile de asistență tehnică la Ambulatoriul de la SCJU Craiova, asta după ce a participat și la cea de-a treia procedură, dar oferta i-a fost respinsă pe motive de neconformitate. Teoretic, de data aceasta, poate știind ce a depus neconform, societatea și-ar fi ajustat oferta pentru a fi declarată câștigătoare. Dacă s-ar întâmpla asta, lucrările la Ambulatoriul Spitalului de Urgență din Craiova ar putea fi reluate. Data limită de evaluare a ofertei este 23 octombrie, ora 18:00.

Lucrările sunt în continuare sistate, pentru că proiectantul inițial a refuzat să ofere asistență tehnică pe parcursul execuției lor. CJ Dolj a încercat de mai multe ori să găsească un proiectant, însă cu primele două ocazii nimeni nu s-a înscris la licitație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contractul de finanțare pe fonduri europene pentru Ambulatoriul de specialitate al SCJU Craiova a fost prelungit, pentru a treia oară, până la finele anului 2018, după ce mai fusese prelungit până la 31 august 2017 și, inițial, până la 30 iunie 2016. Reprezentanții autorității județene au explicat, în mai multe rânduri, că termenele nu au putut fi respectat din cauza lipsei de asistență tehnică din partea proiectantului.

„Avem o mare problemă, în continuare avem o problemă care ne stă pe suflet, inclusiv cu Ambulatoriul. De data aceasta, am găsit un proiectant care a câștigat licitația și care nu a mai vrut să vină să discute cu constructorul. De aceea am scos încă o dată la licitație și nu a mai venit nimeni. Și acum trebuie să scoatem din nou la licitație. Și cine suferă? Suferă oamenii din spital și… Rușinea noastră! Să stai de atâta timp cu un obiectiv de 8 milioane de euro neterminat… A mai venit și partea aceasta cu ISU, cu ce s-a întâmplat la Colectiv, unde nu te mai poți juca. Unde sunt aglomerări de persoane, trebuie să faci ca la carte totul (…) Avem un of mare pe această temă (a proiectanților – n.r.)”, declara, în urmă cu câteva luni, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Lucrările suplimentare, necesare pentru securitatea la incendiu

Reamintim că lucrările suplimentare pentru Ambulatoriu, care în momentul de față sunt sistate, au o valoare de 1.098.979,63 lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC CONSTRUCT INVEST CARPATI SRL din Craiova. Acestea au fost necesare pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului, în condițiile în care ISU Oltenia le-a solicitat, în vederea îndeplinirii cerinţei legale de constituire a Ambulatoriului de specialitate într-un compartiment distinct de incendiu, faţă de restul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Contractul de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al SCJU Craiova a fost semnat în anul 2010, fiind executate, la obiectiv, lucrări de reabilitare și modernizare. Lucrările inițiale de reabilitare au început în anul 2012 și s-au încheiat la finele anului 2013.

Politica