joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tudorel Toader, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova

În perioada 6-7 octombrie 2017, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova organizează Conferinţa internaţională bienală. Cu această ocazie, vineri, 6 octombrie 2017, ora 9.30, în Aula Magna (Facultatea de Drept, Calea București nr. 107D), va avea loc sedinţa solemnă a Senatului Universităţii din Craiova, în cadrul căreia se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa Domnului Profesor Tudorel Toader.

Prof. univ. dr. Tudorel Toader este absolvent al celei mai vechi Facultăți de Drept, cea a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A parcurs treptele carierei academice, asumându-şi inclusiv responsabilităţi de management academic, iar în februarie 2016 a fost ales Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cariera sa academică s-a împletit armonios şi cu un parcurs în profesiile juridice, în calitate de procuror, avocat membru al baroului Iași, judecător constituțional, Ministru al Justiției (începând cu februarie 2017).

Contribuțiile prof. univ. dr. Tudorel Toader la domeniile fundamentale de cercetare în știința dreptului au forță sistematizatoarea, imprimând soluții de doctrină în succesiunea Codurilor penale și în evoluția normativă în materie penală. În lucrările sale, dreptul penal este în mod constant supus unei analize prin filtre specifice: jurisprudența CEDO și jurisprudența Curții Constituționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Activitatea publicistică este susţinută şi de preocuparea pentru mecanismele de protecție a drepturilor omului și garantare a libertăților fundamentale. În acest context, se confirmă contribuția domnului profesor și în calitate de membru al Comisiei de la Veneția, precum și în domeniul justiției constituționale și a mecanismelor interne ale Curților Constituționale.

Politica