joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei: „Asociaţiile de proprietari trebuie să încerce să prioritizeze plăţile către SC Termo”

Societatea de termoficare a Craiovei se pregăteşte pentru iarnă, iar în acest sens demarează, de luni, probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Toate punctele termice vor fi verificate de viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, şi de administratorul special al Termo, Dan Magla, pentru a se asigura că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic în această iarnă. Între timp se lucrează la crearea noii societăţi care ar urma să preia activitatea Termo Craiova, societate aflată în insolvenţă, a declarat Stelian Bărăgan, viceprimar al Craiovei, într-un interviu acordat Jurnalul Olteniei. Acesta a vorbit şi despre situaţia Companiei de Apă Oltenia, dar şi despre soluţia găsită pentru a facilita accesul craiovenilor la documente ce ţin de urbanism.

De luni, între orele 20.00 și 08.00, Termo Craiova procedează la efectuarea probelor la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Toate punctele de termoficare vor fi verificate de viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, şi de administratorul special Termo, Dan Magla. Viceprimarul Bărăgan afirmă că în perioada următoare vor avea loc şi discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari pentru a li se explica acestora, din nou, că trebuie să facă plăţi şi către această societate.

Vineri, luni, marţi, miercuri voi face vizite în teren cu domnul director Magla să ne asigurăm că cetăţenii municipiului Craiova nu vor avea probleme şi oamenii noştri îşi fac treaba. (…)Am avut o discuţie cu domnul director Magla, o să mai facă întâlniri cu asociaţiile de proprietari, să le explice situaţia în care se află SC Termo şi să încerce să prioritizeze şi către SC Termo asociaţiile anumite plăţi. Pentru că SC Termo este lăsată pe planul secund. Se fac plăţi către gaze, către electricitate de către asociaţii, dar către SC Termo mai puţin. Trebuie să înţeleagă că în următoarea perioadă căldura e vitală pentru locuitorii oraşului şi să mai facă ceva plăţi către noi. Nu este normal ca o asociaţie să nu plătească de trei luni nimic, deşi asociaţia respectivă încasează. Din ce spune domnul Magla, în acest moment încasările la noi s-au mărit, sunt aproape de 100%”, a precizat Stelian Bărăgan, viceprimarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu Termo aflată în insolvenţă, Primăria Craiova lucrează în continuare la crearea unei noi societăţi care să preia activitatea de termoficare a oraşului.

„În acest moment Termo Craiova este într-o situaţie destul de bună ţinând cont de faptul că este în insolvenţă. Societatea are un plan de reorganizare, un administrator special şi un administrator juridic. Totul se face doar cu acordul administratorului juridic. În acest moment, tot ce înseamnă partea de distribuţie, partea de căldură, nu avem nicio problemă, nu vor fi nici măcar disponibilizări. Ceea ce încercăm noi la Primărie este să creăm o societate cu CE Oltenia. Societatea actuală îşi duce firul la bun sfârşit, ceea ce înseamnă partea de reorganizare, iar noi creăm o societate nouă care să preia tot ce înseamnă partea aceasta de activitate. Am avut o întâlnire cu conducerea CEO, dumnealor şi-au luat angajamentul să facă un proiect, un SF, să vadă pe ce piloni mergem mai departe. Inclusiv la nivel de Guvern a avut loc o discuţie în acest sens. Şi a rămas ca în decurs de o lună, o lună şi jumătate să dea drumul la SF”, a mai afirmat viceprimarul Craiovei.

Salarii mai mari la Compania de Apă Oltenia

Angajaţii Companiei de Apă Oltenia ar urma să primească salarii mai mari, a mai spus Stelian Bărăgan.

„Aşa cum ştiţi, în acest moment Compania de Apă Oltenia are un manager intermar, după ce fostul manager şi-a încheiat mandatul. Acum este în lucru procedura de completare a Consiliului de Administraţie cu cinci persoane, şi s-a deschis şi procedura de selectare a noului manager. În perioada următoare firma care a câştigat partea de HR va selecta noul manager al companiei. Între timp, am avut o analiză destul de riguroasă la nivelul societăţii împreună cu noul director Mariana Câmpeanu şi am avut o discuţie destul de constructivă inclusiv cu sindicatul pentru că dumnealor aveau nişte probleme cu partea de mărire de salariu. De exemplu un muncitor care stă în canal zi de zi câştigă undeva la 13 milioane lei (n.r. lei vechi). Încercăm ca în următoarea perioadă să mai mărim salariile oamenilor”, a declarat viceprimarul Stelian Bărăgan.

Aplicaţie online, la Urbanism

Totodată, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, a explicat că la nivelul Primăriei a fost creată o aplicaţie online care a legat baza de date a patru direcţii şi servicii, pentru a facilita accesul cetăţenilor la depunerea de documente şi a elimina eventuale cozi de la ghişee.

„Am încercat şi am şi reuşit să facem o interfaţă între Direcţia de Impozite şi Taxe, Urbanism, Poliţia Locală şi Registrul Agricol. Dumnealor au o bază de date comună şi pot vizualiza anumite date. În acest moment am finalizat aplicaţia cu sesizări online, petiţii online şi depunerea de documente tot la nivel de Urbanism, depunerea de documente tot online. Practic, cetăţeanul vine cu dosarul, cu o cerere către Urbanism, noi îi dăm un număr de înregistrare şi dumnealui, online, poate urmări traseul parcurs de documentul său. Noutatea este că dacă dosarul trebuie completat cu anumite documente acestea se pot încărca online. Încercăm să reducem aglomeraţia”, a punctat Stelian Bărăgan, viceprimar al municipiului Craiova.

Politica