marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României, turul 4/ CSO, eliminare nemeritată

Trupa lui Victor Naicu a fost învinsă la penaltiuri, de FC Argeș care a reușit o calificare fără onoare după e a egalat în urma unui gest lipsit de fair-play.

CSO Filiaşi a ratat calificarea în 16-imile Cupei României, după ce a pierdut, la penaltiuri, partida susținută marți, pe stadionul „Chimia” din Işalnița, în compania divizionarei secunde FC Argeş, din turul patru al competiției KO.

După o primă repriză echilibrată, în partea secundă elevii lui Victor Naicu au jucat excelent și au fost la un pas să scrie istorie exact cu își dorea tehnicianul lor. Mai întâi, Neacşu a fost la un pas de deschiderea scorului în minutul 59, dar şutul său de la 17 metri din lovitură liberă a nimerit transversal, iar apoi în minutul 62, când Fabian Cruşoveanu a reluat cu capul o centrare de pe stânga, dar reuşita sa a fost anulată pe motiv de offside. Cele două acțiuni au anunțat parcă golul din minutul 64, când Lucian Borhot a şutat de la 12 metri, după ce portarul respinsese o reluare de la trei metri a lui Dinu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bucuria nu a durat, însă, decât două minute, pentru că noul intrat Radu Bîrzan a egalat din interiorul careului. CSO a reintrat în avantaj în minutul 70, când Cruşoveanu a inițiat o acțiune pe stânga, i-a pasat lui Badea, care l-a servit excelent pe Dinu, iar acesta a şutat sub bară din aproprierea careului mic. Dinu a fost la un pas de 3-1, dar a țintit în minutul 75 transversala de la 14 metri, după o acțiune a lui Badea. FC Argeş, care a jucat în repriza secundă în zece jucători, odată cu eliminarea pentru două galbene a lui Ionuț Șerban, a restabilit egalitatea în minutul 87, după o fază controversată, la care Bîrzan nu a fost fair-play și nu a returnat un balon jucătorilor de la Filiași care trimiseseră în aut pentru un jucător căzut, mingea a ajuns la Nilă și acesta a profitat şi a marcat. S-a ajuns la cele două reprize suplimentare, dar nu s-a marcat, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare, oaspeții impunându-se cu 5-3. Pentru piteșteni, au transformat Năstăsie, Stoica, Cruceru, Stan și Cotigă, în timp ce pentru gazde Tudor a ratat, apoi Neacşu, Lupu și Calu au transformat.

După părerea mea, jucătorii noștri s-au ridicat la nivelul ligii a doua și numai ghinionul a făcut să nu reușim calificare, dacă ținem cont de ocaziile avute în repriza a doua. Sunt dezamăgit de rezultat, dar sunt mândru că am făcut o echipă bună și îmi da speranțe că putem juca de la egal cu orice formație. Nu vreau să intru în detaliile legate de lipsa de fair-play a jucătorilor de la Pitești, când jucătorul nostru era accidentat. Am dat mingea afară și ei au repus-o imediat, au plecat pe contraatac și ne-au dat golul. Este o bilă neagră pentru FC Argeș gestul făcut, chiar nu mă așteptam la așa ceva”, a declarat președintele echipei din Filiași, Florin Spânu.

La CSO Filiași, antrenorul Victor Naicu i-a folosit pe: Nedeianu (‘118 Nica) – Calu, Preda, Tereche (’74 Lupu), Neacşu – Tudor – Borhot, Badea (’85 D. Stancu), Borneci, Cruşoveanu – Dinu (’77, Moraru). De partea cealaltă, tehnicianul echipei din Trivale, Iordan Eftimie s-a bazat pe: O. Popescu – Oancea (’78 Tofan), Cotigă, Şerbănică, Stan – I. Şerban, Panait – Barbu (’65 Bîrzan; ’90 Cruceru), Stoica, Albu (’57 Năstăsie) – Nilă.

Politica