vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Mehedinți are un proiect de 36.000.000 de lei pentru spital

Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin ar putea beneficia de o investiție de circa 8 milioane de euro printr-un proiect depus de Consiliul Județean Mehedinți pe Programul Operațional Regional.

Proiectul despre care mai marii județului sunt convinși că va fi aprobat în maxim 4 luni constă în anveloparea exterioară a spitalului, refacerea instalațiilor de canalizare, încălzire, electricitate, înlocuirea tâmplăriei, montarea unei instalații de gaz și achiziționarea unei centrale de gaze în acest sens. În reabilitare a fost inclusă și secția de psihiatrie, care va beneficia de aceleași lucrări.

În urma aprobării cererii de finanțare pe care noi o depunem, fiindcă sunt convins că vom îndeplini toate cerințele, iar cererea de finanțare va fi aprobată, vom reuși să reabilităm clădirea Spitalului Județean de Urgență. Este vorba despre o investiție foarte mare pe care nu am fi reușit să o realizăm din fonduri proprii. Finanțarea pe care o vom primi pentru Spitalul Județean este de 36.000.000 lei și presupune refacerea rețelelor electrice, termice, sanitare. Se va finanța și achiziția unei centrale pe gaz astfel că vom avea întotdeauna și sursă alternativă de încălzire”, a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul cu pricina se numește „Reabilitare/modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a Spitalului Județean de urgență și a Pavilionului Psihiatrie I și II”.

Se preconizează că, cel mai probabil, lucrările la spital vor începe în primăvara anului viitor și vor dura aproximativ un an și jumătate.

Politica