joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cauza accidentelor produse pe Centura Caracalului, nedeschisă traficului rutier: factorul uman

Două accidente rutiere, în decurs de doar câteva săptămâni, s-au petrecut în zona şi pe Centura ocolitoare a Caracalului, drum închis circulaţiei publice. Reprezentanţii Serviciului Poliţia Rutieră (SPR) Olt spun că „factorul uman” este principala cauză a acestor evenimente, zona fiind semnalizată corespunzător.

Şeful SPR Olt, comisarul Bogdan Voica, spune că oamenii trebuie să înţeleagă că nu au dreptul să circule pe acest drum.

Evenimentele petrecute pe centura Caracalului nu sunt accidente rutiere, ele nu îmbracă forma unor accidente rutiere întrucât acel drum nu este deschis circulaţiei publice. Au fost investigate de către colegii de la Investigaţii Criminale Caracal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Semnalizarea este în regulă, acolo, este indicator de drum închis circulaţiei publice. Nu au dreptul să conducă autoturismele pe acel drum. Nu este o frecvenţă foarte mare, sunt două evenimente în acest an, dar cauza lor este factorul uman. Nu există o altă cauză”, a afirmat Voica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La începutul lunii septembrie, şase persoane, printre care doi copii și o femeie însărcinată în luna a opta, au ajuns la spital, în urma unui accident produs în Caracal. Două mașini s-au ciocnit violent, la ieșirea din oraș, în apropierea zonei în care se construiește centura ocolitoare. Accidentul a avut loc după ce o mașină a pătruns o porțiune de drum cu acces interzis, iar impactul cu un alt autoturism a fost inevitabil, susțin martorii.

Apoi, sâmbăta trecută, o femeie și un bărbat au ajuns la spital, după ce au lovit cu autoturismul un bloc de beton, la intrare pe Centura ocolitoare a municipiului Caracal, nedeschisă traficului rutier. Accidentul s-a produs în zona unde Centura Caracalului se intersectează cu un drum pietruit care vine din localitatea Celaru. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, din București, care conducea autoturismul, și femeia, în vârstă de 50 de ani, din Hârșova, Constanța, veneau dinspre Craiova și se îndreptau spre București.

Politica