vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

34 de morţi pe şoselele Oltului

34 de persoane şi-au pierdut viaţa, în primele nouă luni ale anului, în urma unor accidente rutiere, numărul fiind mai mare decât anul trecut.

Şeful Serviciului Poliţie Rutieră (SPR) Olt, comisar Bogdan Voica, a declarat că, în acest an, au murit mai multe persoane, decât în aceeaşi perioadă din 2016, deşi numărul accidentelor rutiere grave au scăzut.

În primele nouă luni ale anului, avem 34 de persoane decedate, mai multe cu 10 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar accidentele rutiere grave sunt în scădere cu 16, faţă de anul trecut, adică avem 118 accidente grave. De asemenea, scăderea la persoanele rănite grav este de 37 de persoane. Din păcate, chiar dacă gradul de victimizare nu a cunoscut creşteri, gravitatea este mai mare faţă de anul trecut”, a declarat comisarul Voica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că cele mai multe dintre victimele accidentelor rutiere grave sau mortale sunt bicicliştii şi pietonii, care traversează drumurile publice prin locuri nepermise.

Bicicliştii reprezintă o mare problemă, în judeţul Olt, avem şase persoane decedate în primele opt luni. În acelaşi trend este şi disciplina pietonală, cu şapte persoane decedate. Bicicliştii nu respectă regulile de circulaţie, nu sunt semnalizaţi corespunzător, conduc bicicletele sub influenţa băuturilor alcoolice. Iar, la pietoni, cauze sunt traversările neregulamentare, în general”, a mai spus comisarul Bogdan Voica.

Politica