joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României, turul 4/ CSO Filiași vrea să facă istorie

Trupa lui Victor Naicu joacă o șansă uriașă, aceea de a întâlni în turul următor al competiției o grupare din prima ligă.

Pentru al doilea sezon consecutiv CSO Filiași aduce la „Combinat” o grupare din eșalonul secund. Dacă în ediția trecută a Cupei, doljenii erau eliminați de CSM Râmnicu Vâlcea la penaltiuri, după 1-1 în timp regulamentar, azi adversară va fi divizionara B, FC Argeș. Deși pornește outsideră, echipa lui Victor Naicu va încerca de la ora 14.30, pe stadionul „Chimia”, să meargă mai departe, existând posibilitatea ca în turul următor să dea piept cu o grupare din prima ligă.

Dacă vineri am fost favoriți în meciul cu cei de la Timișoara, în meciul de Cupă nu va fi același lucru pe teren, dar am încredere mare în jucătorii noștri. Plecăm cu șansa a doua și de aceea nu putem să promitem la nimeni că ne vom califica, dar promitem că vom da totul pe teren pentru a merge mai departe în Cupa României și pentru a face istorie pentru acest club. FC Argeș a defilat sezonul trecut în campionatul ligii a 3-a, are o echipă foarte bună, orice formație cu care am fi picat pornea ca favorită, dar eu știu terenul propriu. Dorința jucătorilor de a face performanță ne face să sperăm. Avem șansa noastră și noi ne-o jucăm până la capăt”, a spus Victor Naicu, antrenorul celor de la Filiași.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, „secundul” echipei FC Argeș, Iulian Crivac, a declarat despre meciul de azi: „Nu trebuie să-i subestimăm pe cei de la Filiași, trebuie să ne respectăm blazonul. Oricine ar intra în teren trebuie să arate că merită să facă parte din lotul echipei FC Argeş. Obiectivul nostru este să urcăm cât mai sus. Ar fi frumos să aducem la Piteşti o echipă de Liga 1. Ne dorim acest lucru şi vom face tot posibilul să-l îndeplinim. Cu siguranţă vor veni mai mulţi spectatori la stadion dacă vom reuşi să aducem o echipă de Liga 1. Vom aborda meciul cu Filiaşiul numai la victorie. În această etapă a Cupei sper să nu avem probleme şi să mergem mai departe”.

CSO Filiași a pierdut în sezonul trecut ambele jocuri în fața piteștenilor, antrenați pe atunci de Nicolae Dică. În Trivale pe arena” Nicolae Dobrin” au doljenii au fost învinși cu 0-4, pentru ca în retur să piardă cu 1-3, golul fiind marcat de Claudiu Bălan, în timp ce pentru argeșeni au înscris Deaconescu, Stoica din penalti și Grecu. Runda trecută în această competiție CSO Filiași a eliminat pe Sporting Roșiori, prin golurile înscrise de Neacșu și Dinu. Din faza a 4-a a Cupei intră în competiţie toate echipele participante în actualul sezon al Ligii a 2-a, iar programul celorlalte jocuri este următorul: 3 octombrie, ora 14.30- Aerostar Bacău – Foresta Suceava, CSM Focşani – Ştiinţa Miroslava, Agricola Borcea – Petrolul Ploieşti, Unirea Slobozia – Dunărea Călăraşi, FCM Alexandria – Academica Clinceni, CSM Şcolar Reşita – Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj – Olimpia Satu Mare, Sănătatea Cluj – Luceafărul Oradea; 4 octombrie, ora 14.30 – Sporting Lieşti – Dacia Unirea Brăila, Metaloglobus Bucureşti – Sportul Snagov, CS Baloteşti – CS Afumaţi, AFC Hărman – Chindia Târgovişte, ACS Şirineasa – CS Mioveni, Voinţa Biled – ASU Politehnica Timişoara, Naţional Sebiş – UTA Arad, Performanţa Ighiu – ASA Târgu Mureş,Industria Gâlda – AFC Hermannstadt. Datele de disputare ale următoarelor runde ale Cupei României, faza naţională sunt: șaisprezecimi de finală (25 octombrie 2017), optimi de finală (29 noiembrie), sferturi de finală (28 februarie 2018), semifinale – 8 aprilie (tur) și 9 mai (retur), finala (27 mai).

Politica