sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cadavrul decapitat al unui adolescent, găsit pe un câmp. Procurorii au un suspect

UPDATE/ Tânărul în vârstă de 20 de ani, din comuna Brastavățu, identificat de anchetatori că fiind ultima persoană cu care a fost văzut băiatul de 15 ani, găsit mort la marginea comunei, a fost reținut pentru 24 de ore, marți seară, potrivit unor surse judiciare. Potrivit primelor cercetări, tânărul nu a fost decapitat de către agresor, cel mai probabil a fost înjunghiat în zona gâtului, animalele fiind cele care au secţionat cadavrul.


Descoperire macabră pe un câmp situat în apropierea localității Brastavățu, din județul Olt. Un cadavru decapitat a fost observat de o persoană care a sunat la 112. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că este vorba despre un adolescent din localitate care nu fusese dat dispărut. Polițiștii așteaptă ca medicii legiști să stabilească în ce condiții s-a produs decesul. Anchetatorii cred că ar fi vorba despre o crimă și au și un suspect.Potrivit primarului comunei Brastavăţu, Constantin Oprea, victima ar fi un adolescent, în vârstă de 14-15 ani, din localitate. Edilul a adăugat că cel mai probabil acesta a murit, luni noaptea, iar până dimineaţa a fost mâncat de câini, capul cadavrului fiind descoperit în apropiere.

„Este pe un drum mărginaş, ultima uliţă de la ieşirea spre Vădastra, la câţiva metri de Drumul Judeţean 544. A fost găsit de un vecin care ieşise să dea mâncare animalelor. Este un băiat de 14-15ani, se pare, de etnie romă. Am găsit capul, într-o parte, mâncat de câini, tras de animale. Nu pare că e de mult, cred că de aseară, de azi-noapte. Este din localitatea noastră, l-am identificat. Nu dispăruse, chiar ieri a fost undeva la muncă prin sat, din ce am înţeles. Are familie, are părinţi, bunici. Nu era cunoscut ca fiind violent, aşteptăm şi noi să vedem ce stabilesc poliţiştii”, a afirmat Constantin Oprea, primarul din Brastavăţu. Poliţiştii au demarat o anchetă și aşteaptă ca medicii legişti să stabilească cum a murit adolescentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am fost sesizaţi, în această dimineaţă, prin 112 referitor la această situaţie. Au fost colegii de la postul de poliţie din Brastavăţu, au găsit cadavrul care pare decapitat. Se aşteaptă medicul legist care urmează să stabilească cauza decesului. Dacă există suspiciuni de omor, atunci dosarul va fi preluat de parchet. Dacă sunt alte cauze, va fi investigat de poliţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Până la sosirea rezultatelor necropsiei, procurorii olteni au demarat deja cercetările pentru infracțiunea de omor. Principalul suspect este un tânăr de 20 de ani din localitate care a fost văzut de martori, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 1, alături de victimă într-o stație PECO.

„Avem un suspect şi urmează să luăm măsuri în funcţie de rezultatul autopsiei, de celelalte probe ridicate de la faţa locului. Încă nu am luat nicio măsură. Suspectul este un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitate, este o persoană care a fost văzută în apropierea victimei, în jurul orei 1.00, într-o staţie PECO. Mai sunt şi alte elemente. Continuăm cercetările pentru infracţiunea de omor”, a declarat Anca Anuţa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt

Politica