Conecteaza-te cu noi

Dolj

„Beizadeaua” Andrei Lazăr și-ar putea afla sentința în decembrie

Publicat

pe

Magistraţii  Judecătoriei Craiova au amânat pentru luna decembrie soluționarea procesului „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până  în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia. Este vorba despre dosarul în care este judecat pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani.
La sfârșitul săptămânii trecute, pe 28 septembrie a.c., magistraţii de la Judecătoria Craiova au amânat pentru 7 decembrie a.c. soluționarea procesului în care craioveanul Andrei Lazăr, de 28 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, pentru atașarea la dosarul cauzei a fișelor de cazier ale inculpaților.
Reamintim că, Andrei Lazăr, care a fost menținut sub control judiciar, împreună  cu Marian Savu, de 26 de ani, tot din Craiova, sunt judecaţi pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără  drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată  la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova au reţinut faptul că: ”În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei şi Savu Marian pe de o parte, şi numiţii Stângă  Ionuţ Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă  parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept şi în zona lombară  dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.
Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie 2016 procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar.
Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv la un an  şi două luni de închisoare cu suspendare, în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice  şi la 2 luni, închisoare tot cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Magistraţii i-au dat şi un termen de încercare de 3 ani şi două luni.
Andrei Lazăr a fost trimis în judecată  de procurorii craioveni, împreună  cu alţi doi, după  ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova. Fiul magistratei craiovene şi prietenii lui erau înarmaţi cu cuţite. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 ore, după  care a fost eliberat. Cercetările au continuat, însă  Andrei Lazăr nu s-a potolit. Pe 17 mai, împreună  cu prietenii lui, au bătut un om.
Tânărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu 2008 a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un şofer într-o benzinărie şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova. De data aceasta el a ajuns la spital cu o plagătăiată  la picior şi una la umăr.
Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată  pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă  de omor, însă în 2016 a reuşit să  scape de condamnare după ce, în timpul apelului judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima şi-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică  din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe).

© 2021. Toate drepturile rezervate.