joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proteste în Târgu Jiu, după ce autoritățile au hotărât să închidă târgul de haine vechi

Locuri de muncă, acte de proprietate pe terenuri și pe case, programe pentru reducerea discriminării și, cel mai important, implicarea autorităților în problema închiderii târgului de haine vechi de la periferia orașului! Acestea sunt motivele pentru care romii din Târgu Jiu au protestat, vineri, în Piața Prefecturii din centrul urbei. Nemulțumiții au găsit deschidere din partea autorităților județene și locale, cel mai mare of al lor fiind vestea că se va desființa târgul de haine vechi.

Cei aproximativ două sute de protestatari au pornit din cartierul Obreja, oprindu-se în Piața Prefecturii înarmați cu pancarte și adresând mesaje autorităților locale și județene. Persoanele nemulțumite au spus că vor să aibă acces la piața muncii, să nu mai fie discriminați și astfel să nu mai fie nevoite să cerșească. De asemenea, romii vor să obțină acte pe terenuri sau pe case, acolo unde nu este vorba de litigii. Ei vor să intre în legalitate cu imobilele și să își achite impozitele.

Am cerut să nu fie privatizat”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel mai mare necaz al protestatarilor este, însă, faptul că vor trebui să își închidă tarabele cu haine vechi situate în Coleus, cum este cunoscut în rândul gorjenilor, târgul de vechituri de la periferia orașului. După discuția cu reprezentanții autorităților locale și județene, liderul romilor a venit cu vești bune pentru protestatari. „Mulțumim autorităților că ne-au acordat sprijin și că ne-au ascultat. Nu se va desființa Coleusul. Acesta va funcționa ca până acum. Am cerut să nu fie privatizat, să nu stăm la mâna patronilor. Este un lucru bun atât pentru cei care muncesc acolo, care au tarabe, cât și pentru oamenii care nu au bani mulți și vin acolo să își îmbrace copiii. În al doilea rând, am vorbit despre proprietăți. Trebuie să găsim soluții să intrăm în legalitate și să plătim impozite. Avem drepturi, dar avem și obligații”, a spus Nelu Pavel, președintele Partidei Romilor Gorj.

Dacă nu pe acel teren, vom găsi o altă locație”

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dat asigurări că problema târgului de haine vechi va fi rezolvată. „Încercăm să găsim soluții pentru rezolvarea problemei din Coleus. Dacă nu pe acel teren, vom găsi o altă locație unde să funcționeze târgul de haine. Soluție trebuie să găsim”, a precizat Romanescu. Evenimentul s-a derulat pașnic, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Politica