vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gardul de la Muzeul de Artă și Centrul „Brâncuși” bagă zâzanie între liberalii doljeni

Rectificarea bugetului Muzeului de Artă Craiova a stârnit reacții aprinse între consilierii județeni liberali și directorul instituției în cauză, la rândul său membru PNL. Dialogul a avut loc în cadrul ședinței Consiliului Județean Dolj, de la finele săptămânii trecute. Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj, pentru a calma spiritele, a intervenit în discuția dintre Marian Irinei și Emilian Ștefârță, venind și cu răpunsuri la întrebările lui Irinei.

Marian Irinei, consilier județean din partea PNL, a solicitat câteva lămuriri cu privire la prioritățile instituției de cultură și la viitorul proiectului ce ține de construirea Centrului „Constantin Brâncuși”.

Aș dori să îl întreb pe domnul director al Muzeului de Artă din Craiova de ce avem nevoie de gard dacă nu am terminat proiectul cu Centrul Brâncuși? Chiar este o prioritate acest gard? De asemenea, de ce mai solicită un videoproiector când știm că mai este unul și știu că a costat și acela destul de mult. Legat de Centrul Brâncuși, Tribunalul Dolj a dat dreptate firmei, acest lucru însemnând că vom pierde banii. Cum se asigură continuitatea acestui proiect? Care sunt riscurile Consiliului Județean Dolj, în raport cu Uniunea Europeană, dacă nu continuăm acest proiect?”, a întrebat Irinei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cum au fost făcute aceste calcule?”

Și Cosmin Petruț, coleg de partid cu Irinei, a adresat câteva întrebări în legătură cu sumele de bani alocate Muzeului de Artă Craiova.

Am observat, conform acestui proiect că disponibilizăm niște bani și apoi îi cerem, dar cu această sumă reușim să facem mai puține lucruri comparativ cu ce reușeam să facem în primă fază. Inițial muzeul se încadra și cu studiul de fezabilitate și cu proiectul, acum se încadrează doar cu studiul de fezabilitate. De ce se ajunge aici? Cum au fost făcute aceste calcule?”, a completat Petruț.

Felul în care ați acționat vă descalifică”

Vizibil deranjat de înrebările celor doi consilieri județeni și chiar colegi de partid, directorul Muzeului de Artă, Emilian Ștefârță a încercat să explice situația instituției. Intervenția acestuia a venit la pachet cu serie de jigniri la adresa lui Irinei, neînțelegând de ce colegul său nu i-a cerut socoteală despre rectificarea bugetară în cadrul comisiilor de specialitate.

Ați ales să mă interpelați în plenul Consiliului Județean. De ce? Vă spun eu, dacă dumneavoastră nu o veți face. La ședințele în cadru restrând, de la partid, spre exemplu, sau la ședințele de comisii nu sunt camere de luat vedere, nu sunt microfoane, nu vă vede și nu vă aude lumea și nu vă puteți  manifesta tendințele exhibiționiste care vă animă. Urmăriți cu obstinație să fiți băgat în seamă, sperând să convingeți electoratul de dreapta ce apărător al valorilor liberale sunteți. Ei bine, vă înțelați! Electoratul de dreapta nu e prost! Ați avut de ales între a fi corect și onest și a fi demagog și cabotin, iar felul în care ați acționat vă descalifică. Domnule Irinei, de fiecare dată când vorbiți ratați șansa de a fi înțelept. Nu reușiți nimic cu aceste artificii”, a fost mesajul lui Ștefârță.

Este un proiect pentru care eu îmi asum răspunderea”

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a intervenit în schimbul de replici dintre cei doi liberali, amintindu-i lui Ștefârță că trebuie să folosească cuvintele cu rezervă. Cât despre viitorul Centrului Brâncuși, este cert că obiectivul va fi realizat. „Acesta este un proiect pentru care eu îmi asum răspunderea. Istoricul îl știm cu toții și noi considerăm că această firmă care a câștigat licitația nu s-a achitat de sarcini. Știm ce a spus Tribunalul Dolj, dar noi ne vom duce la recurs, ne jucăm șansele până la capăt indiferent de cât este de dificil. Și, indiferent de ce se va întâmpla, proiectul va fi terminat. Acum este în prag de evaluare. Sunt cinci firme înscrise la licitație și vom vedea care ofertă va fi mai bună. Bani sunt pentru acest proiect. Situația pe care am trăit-o este aceea să ai un pumn de bani pe care nu-i poți cheltui pentru că nu ai omul potrivit care să te ajute în vederea realizării obiectivului. Una peste alta, suntem obligați să ducem acest proiect până la capăt”, a explicat Prioteasa.

Politica