vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coșurile de gunoi de pe strada A.I. Cuza vin după pavaj

Municipalitatea a început montarea granitului pe trotuarele de pe lungimea străzii A. I. Cuza, procedeu care va dura ceva vreme. Pavajul nu era, însă, singurul lucru care lipsea de pe trotuare, coșurile de gunoi lipsind cu desăvârșire de când a început modernizarea străzii, în luna august. Acestea ar urma să fie montate după ce granitul va fi așezat pe trotuar, reprezentanții Primăriei Craiova explicând că strada ar urma să fie gata complet în circa o lună, totul depinzând însă de condițiile meteo.

Trotuarele de pe strada A. I. Cuza au început, de la finele săptămânii trecute, să fie pavate cu granit, în baza proiecului de modernizare a străzii și de includere a sa în contextul Centrului Istoric. Pavarea se desfășoară în cadrul acordului-cadru de reparații străzi, pe care municipalitatea îl are cu societatea Delta ACM ’93.

A început montarea granitului pe strada A. I. Cuza. În maxim o lună, lucrarea va fi recepționată. Astfel, această stradă va fi integrată în peisajul centrului istoric al Craiovei, refăcut în mandatul doamnei Lia Olguta Vasilescu”, a scris primarul Craiovei, Mihail Genoiu, pe pagina sa de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alții nu fac ca noi și aruncă pe jos”

Pavajul nu este, însă, singurul lucru care mai trebuie montat pe trotuarele de pe strada A. I. Cuza. Coșurior de gunoi, care au fost scoase încă de la începutul lunii august, atunci când a început modernizarea, li se simte lipsa de pe strada.

Personal, aștept să se încheie această modernizare pentru că s-a făcut un deranj destul de mare pe stradă, fără să fie cu adevărat nevoie. Ce mă deranjează foarte mult este că, uitați, avem de aruncat un gunoi la Universitate și nu avem unde, așa că îl ținem după noi până când găsim unde să îl lăsăm. Alții nu fac ca noi și aruncă pe jos. Trebuia, parcă, să se miște mai repede cu acestă stradă, nu doar pentru șoferi, ci și pentru pietoni, că și noi existăm”, a povestit un craiovean, Marian.

La rândul său, Alexandra consideră că o stradă nu are cum să fie civilizată dacă nu are coșuri de gunoi.

Consider că puteau fi găsite variante, dacă se dorea, pentru a înlocui coșurile de gunoi până în momentul în care ar fi fost montate. Suntem și noi civilizați, până la urmă, sau cel puțin ne dorim să fim”, a spus tânăra.

Coșurile de gunoi, montate după ce va fi pus granitul

Reprezentanții municipalității au explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că lucrarea întreagă va fi gata curând.

Ne dorim să încheiem lucrarea în maxim o lună, cu toate elementele care o constituie, însă depinde și de cum va fi vremea. În ceea ce privește coșurile de gunoi, acestea vor arăta aproximativ precum cele din Centrul Istoric și vor fi prinse în granit, nu pe stâlpi. Coșurile de gunoi vor fi montate după ce va fi pus granitul”, au precizat reprezentanți ai Primăriei Craiova.

Reamintim că strada A. I. Cuza a intrat într-un proces de modernizare în data de 7 august, proces care include schimbarea covorului asfaltic, schimbarea pavajului de pe trotuare și a bordurilor și coborârea în subteran a cablurilor. Totodată, și stâlpii de iluminat au fost schimbați, aceștia costând, fiecare, cu tot cu manopera necesară, 11.461,92 de lei fără TVA, adică 13.639,68 de lei cu TVA, echivalentul a 3.031 de euro cu TVA

Lucrările pentru strada A. I. Cuza se desfășoară în baza contractului de delegare prin concesiune a serviciului de iluminat public pe care Primăria Craiova l-a încheiat cu operatorul de iluminat public, SC Flash Lighting Services SA, dar și în baza acordului-cadru de reparații străzi încheiat între Municipiul Craiova și SC Delta ACM ‘93 SA București.

Politica