vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 4000 de craioveni au petrecut o noapte la Aman

Aproape patru mii de persoane au participat vineri, 29 septembrie, la activitățile desfășurate de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” cu ocazia evenimentului “O noapte în bibliotecă”.

Organizată neîntrerupt din anul 2011 și până în prezent, “O noapte în bibliotecă” a reprezentat încă de la începuturi ocazia pe care Biblioteca Aman a folosit-o pentru a-și deschide larg porțile către toate categoriile de public. Prezentarea spațiilor și sălilor biblioteci, a celor care au făcut posibilă o asemenea desfășurare de forțe – bibliotecarii -, au constituit, de asemenea, obiective urmărite în cadrul evenimentului de vineri.

_bog1654

Integrate într-un program, bogat ca ofertă și variat ca tematică, care s-a întins dincolo de miezul nopții, activitățile de vineri s-au adresat tuturor categoriilor de vârstă, venind în întâmpinarea unui evantai larg de gusturi și preocupări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate secțiile bibliotecii au luat parte la organizarea și desfășurarea evenimentului, fiecare spațiu și sală disponibile fiind gazdă pentru numeroasele activități propuse de biblitoecari. La fel ca și în cadrul edițiilor anterioare, publicul tânăr a fost privilegiat. Mai multe activități, între care concursuri de creație și poezie, ateliere de lectură, hand-made și colorat, jocuri ale copilăriei dar și jocuri de strategie le-au menținut celor mici interesul pe întreaga durată a nopții. La toate acestea s-a adăugat atmosfera caldă, bunăvoința bibliotecarilor și micile surprize oferite fiecărui participant.

Cum principalul obiectiv al evenimentului a constat în promovarea lecturii, alături de profesori sau părinți, copiii au participat la acțiunile de informare desfășurate de bibliotecari pe marginea cărților existente în bibliotecă, a importanței lecturii și a necesității de a include bilioteca între locurile cel mai des frecventate.

O noapte în bibliotecă” la Biblioteca Aman a mai însemnat și sute de noi permise de bibliotecă eliberate. Indiferent de vârstă, craiovenii și-au dorit să devină utilizatori activi ai serviciilor de bibliotecă, să fie puși la curent cu ultimele apariții editoriale și să participe la acțiunile desfășurate la Aman.

Numărul mare de craioveni care au luat cu asalt biblioteca vineri, 29 septembrie, pentru petrecerea unei nopți în bibliotecă, ne-a surprins și ne-a bucurat deopotrivă. Sperăm că am fost la înălțimea situației și, credem noi, că am reușit să le prezentăm oaspeților noștri bogăția deținută de bibliotecă, proiectele actuale și ideile de viitor. Prin prezentări și desfășurări inedite, am atras spre bibliotecă și un public care în mod tradițional nu ne frecventează. Proiectele și programele propuse de colegii mei au fost apreciate de cei prezenți, motiv pentru care le suntem profund recunoscători. Ne dorim ca biblioteca să fie percepută ca un spațiu deschis, al toleranței și cunoașterii, în care fiecare, indiferent de vârstă sau interese, să găsească răspunsuri și soluții pentru enigmele și problemele pe care le întâmpină”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Birou Presă

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”

Politica