vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Guvernul trebuie să ia măsuri împotriva creșterilor artificiale de prețuri

Victor Gogonea, Vicepreședinte ALDE DOLJ: ”Opinia publică are dreptul să știe dacă prețurile vor crește în perioada următoare ”

ALDE este preocupat de informațiile din piață care anunță majorarea unor prețuri.

Specialistii vorbesc de o creștere medie de 3,45 lei pe lună la prețul energiei. Directorii firmelor spun că se așteaptă la o creștere a prețurilor în toate domeniile, dar mai ales în activitățile din industrie și construcții. De asemenea, se speculează creșterea prețurilor la anumite alimente precum și la carburanți. Nu mai vorbim de creșterea costurilor la creditele în lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Considerăm că toate aceste informații trebuie bine analizate nu doar la nivelul Parlamentului (unde s-a format deja o comisie de analiza a situației de la ANRE, privind prețul energiei) ci mai ales la nivelul executivului.

Guvernul are obligația de a vedea dacă există motive economice reale, întemeiate pentru aceste eventuale creșteri de prețuri. În caz contrar trebuie luate de către executiv acele măsuri care să împiedice creșterile artificiale de prețuri.

De asemenea considerăm că guvernul are obligația să comunice opiniei publice în mod oportun realitatea privind aceste informații din piață și cauzele care le generează.

ALDE va căuta împreună cu partenerii de guvernare toate acele soluții care să nu permită scăderea nivelului de trai al românilor.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica