joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gruparea de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova, la ceas aniversar

Gruparea de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova a marcat, miercuri, 19 ani de activiate. Cu acest prilej, comandantul unității a prezentat un scurt istoric al Grupării, a oferit plachete de onoare foștilor comandanți și i-a asigurat pe cetățeni că jandarmii își vor face datoria în continuare. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, județene, ai Prefecturii Dolj, colegi din alte structuri, dar și un reprezentant al Jandarmeriei Române. Momentul a fost marcat și printr-un exercițiu demonstrativ, o echipă de jandarmi fiind solicitată la un caz de luare de ostatici.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova, maiorul Cosmin Mirea, a prezentat un scurt istoric al instituției, asigurându-i pe cetățeni că jandarmii vor acționa în continuare pe linia siguranței ordinii publice.

Este o zi importantă pentru noi, cei de la Gruparea Mobilă de Jandarmi <<Frații Buzești>> Craiova. Este primul an când ne sărbătorim și cu această ocazie dorim să le reamintim cetățenilor și tuturor colaboratorilor noștri că vom continua în același ritm pe linia siguranței ordinii publice și a respectării legii. Din anul 1998 până în prezent au existat anumite etape ale instituției de azi. În 1998 a luat ființă Batalionul Mobil de Jandarmi Craiova, unitate destinată să conducă și să execute misiuni specifice. Începând cu anul 1999, acest batalion și-a modificat structura, în sensul că erau încadrați doar ofițeri, subofițeri și jandarmi cu contract, atribuțiile diversificându-se continuu. Un alt an important a fost 2005, când Grupării de Jandarmi Mobile Craiova i s-a atribuit denumirea de Frații Buzești. După 138 de ani de serviciu militar obligatoriu, în data de 23 octombrie 2006, acesta a fost desființat, în mod oficial, ceea ce a adus schimbări și în rândul Jandarmeriei Române, astfel în statul de organizare al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova sunt prevăzute funcții doar de subofițeri, maiștri militari și ofițeri, precum și personal contractual. Începând cu luna ianuarie 2007, a intrat în vigoare noul stat de organizare, în care au fost prevăzute şi operaţionalizate noi structuri ale unităţii, urmărindu-se cu precădere reducerea funcţiilor din comandament şi mărirea numărului celor de execuţie. De atunci au avut loc tot felul de schimbări, adaptându-ne de fiecare dată, restructurările, tranziţiile, armonizările şi compatibilizările fiind doar acţiuni ce au urmărit scopul final, respectiv orientarea instituţiei către o performanţă reală, prezentă mereu acolo unde semenii noştri au nevoie”, a menționat Mirea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Siguranța oltenilor, prioritară

Prezent la eveniment, din partea Jandarmeriei Române, locotenent colonel Ionuț Cătălin Sindile și-a felicitat colegii din Craiova pentru activitatea derulată. „Mă bucur că am reușit să ajung la o asemenea manifestare. Îi felicit pe toți cei din această unitate și le doresc să continue în același ritm pentru ca toți cetățenii din Oltenia să aibă o siguranță atunci când vorbim despre liniște și ordine publică. Este mult de lucru, nu este ușor, dar cu siguranță se vor descurca la fel de bine în continuare”, a declarat Sindile.

Luare de ostatici

La manifestare au participat și trei foști comandanți ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, fiindu-le oferite plachete de onoare în semn de recunoștință pentru activitatea derulată. De asemenea, echipa de jandarmi a pregătit și un exercițiu demonstrativ, aducând în atenție importanța intervenției în cazul luării de ostatici după spargerea unui bancomat. Oamenii legii au rezolvat problema la timp, cei doi „infractori” fiind conduși la sediul poliției pentru audieri.

Politica