marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crește numărul celor care vor să protesteze

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţionale a Penitenciarelor, ambele afiliate Confederaţiei Sindicale Naţionale Cartel ALFA, au semnat, marți, un Protocol de colaborare, cu o durată nedeterminată pentru coagularea mișcării sindicale.

„Obiectul protocolului îl reprezintă asigurarea sprijinului reciproc în vederea soluţionării problemelor comune la nivelul ministerelor de resort, Parlamenului şi Guvernului, precum şi asigurarea unităţii de acţiune sindicală, în vederea promovării interereselor economice şi socio-profesionale ale membrilor de sindicat. Documentul semnat la sediul Federatei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, reprezintă un pas important în cadrul mişcării sindicale specifice domeniilor şi ramurilor de activitate pe care le reprezintă federaţiile noastre, iar eficiența acestuia se va concretiza în folosul întregului personal din Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România”, se arată într-un comunicat de presă remis Jurnalul Olteniei de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţionale a Penitenciarelor.

Reamintim că sindicatul Cartel Alfa a anunțat organizarea unei serii de proteste la sfârșitul acestei luni, proteste la care și-au anunțat participarea și sindicaliști din sistemul sanitar.
Pe 28 septembrie ar urma să fie organizat un miting în fața Prefecturii Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mişcările sindicale organizate de CNS Cartel ALFA vor avea loc în toate judeţele ţării, în perioada 25-29 septembrie, iar pe 4 octombrie ar urma să aibă loc un miting de amploare în faţa Guvernului României.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt blocarea transferului taxelor sociale de la angajator către angajat și modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii și încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor 5 confederații sindicale înaintată Guvernului.

Politica