vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copilul ce nu a avut „de toate”, ajuns inspector antifraudă: “Este minunat ca după ce ești ajutat să poți oferi ajutor altor persoane”

Școli modernizate și dotate corespunzător, cluburi pentru elevi, centre pentru victimele violenței în familie, campanii de igienă, cabinete medicale aduse la standarde normale de funcționare, cursuri de calificare pentru sute de doljeni, donații de stupi, solarii, două asociații apicole, două asociații meșteșugărești, trei asociații sportive, toate acestea au fost posibile prin derularea unui program World Vision derulat și în județul Dolj. Lidia Nicoleta Ifrim din comuna Braloștița este una dintre beneficiarele acestui proiect, o tânără care și-a împlinit visul de a deveni inspector antifraudă.   

 

Programul de dezvoltare comunitară derulat de World Vision în județul Dolj, timp de 17 ani, a ajuns la final. Proiectul, structurat pe mai multe domenii, a avut în vizor aproximativ 8.000 de copii și părinții acestora. Beneficiarii provin din 13 comune din Dolj, amintind aici Argetoaia, Brabova, Braloștița, Breasta, Bucovăț, Carpen, Cernătești, Coțofenii din Dos, Pleșoi, Predești, Scaești, Sopot și Vârvoru de Jos.

„Am ajuns la liceu grație acestui proiect”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lidia Nicoleta Ifrim este una dintre persoanele care au beneficiat de „Programul de dezvoltare comunitară” derulat de World Vision. Tânăra este din comuna Braloștița și a învățat că trebuie să își propună scopuri în viață, pentru ca ulterior să le poată atinge. Nu a fost un copil „cu de toate” dar acest lucru nu a împiedicat-o să răzbească în viață.

„Am fost beneficiar al unui program complet World Vision. Sunt din comuna Braloștița și mă bucur că am avut această șansă, șansa de a fi descoperită de oamenii acestei echipe. Am ajuns la liceu grație acestui proiect, după care am reușit să urmez o facultate și iată că astăzi sunt angajat. Am fost și voluntar World Vision, după care am lucrat aici și m-am ocupat de câțiva copii de la mine din comună. Este minunat ca după ce ești ajutat să poți oferi ajutor altor persoane, să participi la realizarea visurilor lor”, a povestit Lidia.

Inspector la Antifraudă

După ce a devenit absolventă a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova, Lidia și-a împlinit un alt vis. Acela de a lucra în cadrul Agenției Naționale Antifraudă Fiscală.

„Ca orice tânăr, imediat după facultate mi-am urmat visul. Voiam să devin inspector ANAF și am și reușit acest lucru. Cu siguranță experiența World Vision m-a ajutat foarte bun să îmi ating obiectivele. Spun acest lucru pentru că familia World Vision m-a învățat să fiu responsabilă și să nu renunț niciodată la visurile mele”, a mai spus tânăra.

Primarii, îndrumați să se adreseze echipei World Vision

Potrivit directorului național World Vision, prezent la Craiova cu ocazia manifestării dedicate încheierii acestui proiect, cele 13 comunități din județul Dolj au dat dovată de responsabilitate și o bună colaborare. Întrucât rezultatele acestui program sunt unele mulțumitoare, directoarea Daniela Buzducea le recomandă și altor primari doljeni să ia atitudine și să ceară sprijin echipei World Vison.

Școală renovată și teren de sport la Predești

Domeniile vizate de Programul de dezvoltare comunitară sunt educație și protecție, sănătate, dezvoltare economică, intervenții de urgență în caz de dezastre și dezvoltare comunitară. De exemplu, în comuna Predești, copiii au fost implicați în proiecte specifice vârstei și școala a fost adusă la standarde normale de funcționare. De asemenea, tot aici, s-a asigurat apă curentă elevilor prin forarea unei fântâni, terenul de sport fiind și el construit de la zero.

Politica